Apple'ın Açıklarını Bulan 17 Yaşındaki Yiğitcan, Google ve Microsoft'un da Açıklarını Buldu

61
27
10
5
5
2017 yılının sonlarında Apple'ın açığını bularak onur listesine adını yazdırarak 2 bin dolarlık ödül alan Yiğitcan Yılmaz, şimdi de Microsoft ve Google'a gözünü dikti.

Kahramanmaraş’ta lise öğrenimi sürdüren ve Safari'deki güvenlik açıklarını bulmasıyla gündeme gelen Yiğit Can Yılmaz, Google ve Microsoft'un iOS uygulamalarında açıklar keşfetti. Bu iki uygulamada bulduğu sorunları güvenlik birimlerine ilettiğini söyleyen Yılmaz, gelecek yanıtı bekliyor.

Bunun yanı sıra iOS'ta bir açık daha keşfettiğini belirten Yılmaz şunları söyledi: "Operatör güncellemeleriyle ilgili, ciddi bir sorundu. Bu sorunu paylaşamayacağım çünkü bu sorun hala düzeltilmedi. Apple bu sorunu Eylül veya Ekim ayı gibi düzeltecek. İlerleyen zamanlarda neticeye bakacağız, bu sorunla ilgili onur listesine eklenip eklenmeyeceğim de belli değil."

Google ve Microsoft ile ilgili keşfettiği açıkların sorulması üzerine Yiğitcan Yılmaz şunları söyledi:

"Apple, geliştiricilere bazı kurallara uymaları gerektiğini söylüyor fakat bazı şeyleri atladıklarını gördüm. Bunu Google'a güvenlik sorunu olarak ilettim. Yaklaşık 2-3 hafta bu sorunları görüştük, kendilerine bilgileri verdim ardından bu sorun düzeltildi. Son olarak Microsoft ile ilgili bir sorun buldum, ekip bu sorunu onayladı. Sorun yönlendirmelerle ilgiliydi. Kodlamalar yapılmamış atlanmış, bunları ben kendilerine ilettim. Sorunu düzelteceklerini söylediler ve yine IOS ile ilgili bir sorundu. Fakat bunun için her hangi bir listede yayınlamayacaklarını söylediler. Yapılan güncellemelerin arından Microsoft güvenlik ekibi bu sorunun düzeltileceğini söyledi."

Kaynak : http://www.milliyet.com.tr/apple-in-acigini-bulan-turk-teknoloji-haber-2700933/
61
27
10
5
5
Emoji İle Tepki Ver
61
27
10
5
5