Apple, iPhone SE 2'nin Ekranları İçin Samsung Yerine LG'yi Tercih Edecek

23
6
3
1
1
iPhone SE 2'nin önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ancak Apple, yeni modelin ekranlarının üretiminde çıkmaza girdi. Görünüşe göre şirket, iPhone SE 2'nin ekranları için Samsung'u değil, LG Display'i tercih edecek.

Apple'ın birkaç ay içinde ikinci nesil iPhone SE'yi tamamlaması ve lansmanını 2020'nin ilk çeyreğinde gerçekleştirmesi bekleniyor. iPhone SE 2'nin özelliklerine dair henüz açıklama gelmedi ancak bütçe dostu kompakt modelin yeni versiyonunda kullanılacak ekranların üretiminde çıkmaza girildiği konuşuluyor.

Şirketin iPhone SE 2'nin ekranları için, iPhone 11 Pro'nun OLED ekranlarını üreten Samsung'a değil LG Display'in yeni düşük maliyetli ekranlarına yönelebileceği ortaya çıktı. Ancak Kore medyası LG'nin bile iPhone SE 2 için LCD ekranlar yapma konusunda istekli olmadığını öne sürüyor. Diğer yandan LG'ye yakın bir kaynak ise, "LG Display, ağır hizmet değişikliği ve yeniden yapılandırma işlemlerinden geçerken şirket seçmeyi göze alamaz." diyor.

Genel kanıya göre LG Display ile görüşmelerin kısa bir süre sonra sona erme olasılığı çok yüksek ve Koreli üretici iPhone SE 2 ekranlarının üretimi için hazırlanacak. Bir diğer kaynak ise yaptığı açıklamada, ilk siparişlerin küçük boyutlu olacağını, geçmişte LG Display yüksek kaliteli iPhone'lara LCD tedarik ederken, tesislerini seri üretim için kullandığını belirtti.

iphone se 2 konsept

Henüz ekranları kimin üreteceğine karar verilmedi, ancak Apple'ın iPhone SE 2'de LG Display'in ekranlarını kullanma konusunda çok istekli olduğu görülüyor. Başka bir deyişle Samsung, ekranları üretmeye aday bile değil ve bu durum Apple için zorlu bir üretim süreci yaratabilir. 

Öte yandan Samsung'un ekranları tüm sektörde övgüyle karşılandı ve LG Display'e geçilmesi, Apple'ın yeni telefonunda olası kalite sorunları ortaya çıkabileceği anlamına geliyor. Yeni nesil iPhone SE'nin tasarımının iPhone 8'i temel alması ve Touch ID özelliği olan bir ana ekran tuşu ile çentiksiz 4.7" LCD panelle gelmesi bekleniyor.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/budget-iphone-won-t-use-samsung-displays-527961.shtml#sgal_0
23
6
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
23
6
3
1
1