Apple'ın Yeni Patenti, Çerçevesiz Yeni iPhone'u Doğrulamış Olabilir!

0
0
0
0
0
Yeni duyurulan patentte Apple ortam ışığı sensörü kullanıyor.


Geçtiğimiz günlerde, Apple’ın açıkladığı yeni teknolojisinde parmak izi düğmesinin ve diğer dokunmatik bileşenlerin ekran altına alacağını görmüştük. Bugün ise, ortam sensörlü ışık hakkında bir patent planı duyuldu. Büyük ihtimalle bu ışık sensörü ekran altına yerleştirilebilecek şekilde tasarlanacak. Bu da demektir ki, yeni iPhone’un ekranı daha geniş olacak.


Tabi ki, ortam sensörlü ışık birçok telefonda mevcut. Esas işlevi telefon kamerasından gelecek ışığın miktarını ayarlamak. Karanlık ortamlarda daha çok, aydınlık ortamlarda daha az ışık vererek fotoğrafın aşırı parlak veya karanlık olamasını engellemek. Apple bu patentinde ekran düzeneğini tamamen değiştiriyor. Sensörlerin yerleştirildiği kısım dokunmatik özelliğe sahip olmayacak gibi görünüyor. Fakat temel özellikleri; saat ve batarya miktarını gösterecek.

Apple’ın esas amacı ışık sensörünü de içe gömmek. Böylece ön tarafı tamamen cam yeni bir iPhone ortaya çıkarmak. Çerçevesiz bir ekrana sahip olacağına tüm önemli Apple bloglarında rastladığımız bir sonraki iPhone, eğer bunu başarırsa estetik açıdan üstünlüğünü perçinleyecek gibi görünüyor.

Kaynak : http-www-phonearena-com-news-apple-patent-shows-more-sensors-integrated-under-the-display-bezel-less-iphone-inbound-id86461
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0