Apple, Podcasts Uygulaması İçin Ücretli Abonelik ve Kanal Özelliklerini Duyurdu

7
3
1
1
0
Apple, Podcasts hizmetine ücretli abonelik sistemi getirildiğini duyurdu. Apple tarafından yapılan açıklamalarda, içerik üreticilerin ücretli abonelik paketleri oluşturabileceği ifade edildi. Ayrıca içerik üreticileri bundan sonra, YouTube benzeri bir kanal oluşturup, içeriklerini gruplandırabilecekler.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, yıllardır kullanılabilir olan ancak son dönemlerde çok fazla popülerleşen "Podcasts" hizmeti için büyük bir yenilik getirdiğini duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre podcastler üreten kanallar artık, Apple Podcasts üzerinden ücretli abonelik yöntemi ile para kazanabilecekler. 

Apple Podcasts'in yeni hizmeti, içerik üreticilerin ücretli abonelik paketleri oluşturmalarını sağlıyor. Dileyen kullanıcılar da belirlenen ücretlerle bu özel paketlere abone olabilecekler. Apple'a göre ücretli abonelik paketlerinde özel yayınlar olacak ve kullanıcılar, kanaldaki tüm yayınlara reklamsız bir şekilde erişme imkanı yakalayacaklar. Ancak Apple, bu hizmette de kendi komisyonunu alacak. Yapılan açıklamalara göre belirlenen abonelik ücretinin yüzde 30'u, doğrudan Apple'ın kasasına aktarılacak.

Apple Podcasts'in tek yeniliği, ücretli abonelik paketleri değil

Apple Podcasts

Apple, podcast üreticilerinin ücretli abonelik paketlerine ek olarak, "Kanal" olarak isimlendirdiği yeni özelliğini de kullanıma sundu. Bu özellik, podcast yayıncılarının tıpkı YouTube'daki gibi özelleştirilmiş kanallara sahip olmasını sağlayacak. Böylelikle hazırlanan yayınlar belirli kategoriler altında gruplandırılabilecek, kullanıcılar da bu içeriklere çok daha kolay bir şekilde ulaşabilecekler. İçerik üreticilerine ücretsiz olarak sunulan bu özellik, ücretli abonelik sistemine dahil olsun ya da olmasın tüm kullanıcılar tarafından deneyimlenebilecek.

Bu arada, Apple'ın Podcasts uygulamasıyla ilgili çalışmaları bunlarla sınırlı değil. Öyle ki iOS 14.5'te büyük oranda yenilenen uygulama hem içerik üreticilerin hem de kullanıcılarının eleştiri oklarının kurbanı oldu. Çünkü kullanıcılar, Apple Podcasts'in tasarımını pek de beğenmediler. İçerik üreticiler ise yayınların kullanıcılara saatler sonra ulaşmasından şikayetçiler. Bununla ilgili açıklamalarda bulunan Apple, iOS 14.6 ve iOS 14.7'de yeni güncellemeler yapılacağını, sorunlar giderilirken yeni özellikler getirileceğini duyurdu.

Kaynak : https://9to5mac.com/2021/06/15/apple-podcasts-subscriptions-and-channels-now-available/
7
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
1
1
0