Apple, Temiz Enerji İçin 300 Milyon Dolarlık Yatırım Fonu Kurdu

11
2
1
1
0
Apple, daha önce temiz enerji üzerine yaptığı çalışmaları kamuoyuna duyurdu. Yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi ve 300 milyon dolarlık temiz enerji fonu kurduğunu duyurdu.

Apple, Çin'de temiz enerji kullanımını teşvik etmek için yeni bir yatırım fonu kurduğunu duyurdu. Şirket sadece kendi ofislerini ve tesislerini değil aynı zamanda tedarikçileriyle birlikte temiz enerji kullanımını yaygınlaştırmak için çalışıyor. Özellikle bu fon için Apple ve 10 tedarikçi önümüzdeki dört yıl boyunca 300 milyon dolar yatırım yapacak. Genel olarak, şirket Çin'de 1 gigawatt yenilenebilir enerji üretmek için birden fazla temiz enerji projesini finanse etmeyi bekliyor.

Apple fonu kendisi yönetmeyecek, Deutsche Bank'ın bir bölümü olan DWS Group ile ortaklık yapacak ve DWS de fona katkıda bulunacak. Şirket birkaç yıl önce zaten yenilenebilir enerji projeleri üzerinde çalışmaya başladı. Bu yılın başlarında da Apple, ofislerinin, perakende mağazalarının, veri merkezlerinin, Apple'ın sahip olduğu tesislerin %100’'ünün yenilenebilir enerji ile desteklendiğini iddia etti. Şirket, 23 üretici ortağı ile 2015 yılında Tedarikçi Temiz Enerji Programını başlattı ve güncellemeleri düzenli olarak paylaştı. 2020 yılına gelindiğinde ise Apple ve tedarikçileri, 4 gigawatt temiz enerji üretmeyi umuyor.

Fosil yakıt kullanımı nedeni ile artan küresel ısınma, hava kirliliği, sel, fırtına ve doğal afetler nedeni ile yenilebilir enerji kaynaklarına ihtiyaç doğdu. Yenilenebilir, yani temiz enerji kaynakları arasında Rüzgar Enerjisi, Güneş Enerjisi, Hidrojen Enerjisi, Biyokütle Enerjisi, Hidro Elektrik Enerji ve Jeotermal Enerji bulunuyor. Eğer Apple'ın temiz enerji projeleri yolunda giderse bu dünya çapında büyük bir adım olacak.

Kaynak : https://techcrunch.com/2018/07/13/apple-announces-clean-energy-fund-in-china/
11
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
2
1
1
0