Apple'ın 'Sessiz Sedasız' Toplu İşten Çıkarma Yaptığı Ortaya Çıktı

7
3
0
0
0
Apple'ın ilk toplu işten çıkarmayı gerçekleştirdiği iddia edildi. Edinilen bilgilere göre işten çıkarılan elemanlar, mağazaların bakım ve inşası ile ilgileniyorlardı. Kaynaklar, bu toplu işten çıkarmanın diğer teknoloji devlerine kıyasla küçük çaplı olduğunu söylüyorlar.

ABD merkezli teknoloji devi Apple ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Bloomberg ve Business Insider'da yer alan haberlere göre şirket, ilk toplu işten çıkarmayı resmen yaptı. Ancak bunun çok küçük çapta olduğu iddia ediliyor. Her iki kaynak da konuyla ilgili sayı veremedi.

Apple CEO'su Tim Cook, bundan bir süre önce konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuş ve toplu işten çıkarmanın Apple için son çare olduğunu belirtmişti. Geldiğimiz noktada, Apple da "son çare" kozunu oynamış gibi görünüyor. İddialara göre Apple, bu durumu şirket içinde anlatırken "operasyonları iyileştirme" sürecinin bir parçası olduğu vurgusunu yaptı.

İşten çıkarılan elemanlar üst düzey yöneticiler ya da kilit isimler değil

Apple

Edinilen bilgilere göre Apple'ın işten çıkardığı isimler, teknik elemanlar. Bu bağlamda; söz konusu çalışanların Apple mağazalarının inşası ve bakımıyla ilgilendikleri bildiriliyor. Söylenen o ki Apple, bu elemanlara uygun pozisyonlara başvurmaları için birkaç günlüğüne zaman tanıdı. Eğer elemanlar, şirket bünyesinde kendilerine uygun başka bir iş bulurlarsa çalışmaya devam edecekler. Aksi takdirde tazminatlarını alıp, şirketten ayrılacaklar.

Apple'ın toplu işten çıkarma kararıyla ilgili bilinenler şimdilik bu kadar. Şirketin geleceğe yönelik planlarının ne olduğu henüz büyük bir sır. Ancak az da olsa çok da artık Apple da toplu işten çıkarma furyasına katılmış oldu. Bunun devamının gelmesi çok olası.

Peki Apple, bugüne kadar neden toplu işten çıkarma yapmadı?

Toplu işten çıkarma yapan tüm şirketler için:

7
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
0
0
0