Apple, Yeni Sürümünde App Store'a 'Sesli Arama' Özelliğini Getirdi

10
4
1
1
0
Apple, 5.1 sürümünde iTunes ve App Store'a ses ile arama yapma özelliği getirdi. Mikrofon seçeceğinin yanı sıra yeni sürümde birkaç yeni özellik daha bulunuyor.

Apple, 5.1 sürümüyle işinizi kolaylaştıracak birkaç yenilikle karşınızda. App Store ve iTunes Store’un geliştirilmesine ağırlık verilen yeni sürümde ne aradığınıza karar vermediğinizde size yardımcı olacak “trend arama” ve sesli arama yapmanıza imkan tanıyacak mikrofon simgesi bulunuyor. Apple Store’da alışveriş yapmak istediğinizde mikrofon simgesine dokunup anahtar kelimeleri söylemeniz, aradığınız ürüne erişimi sağlayacak. Sesli arama, arama sürenizi hızlı ve akıcı hale getirip erişmek istediğiniz sayfaya yönlendirme yapacak.

Bunların yanı sıra uygulamanın arayüzünde genel bir yenilenme durumu söz konusu. Popüler aramalar ekranına ek olarak, ulaştığınız sonuçlar bir tür kart formatında karşınıza çıkacak ve daha kolay incelemenizi sağlayacak.

Teknoloji devi Apple yeni sürümle ilgili,“Arama seçeneği geliştirilmiş bir tasarımla güncellendi. Daha iyi bir arama sonucuna ulaşmak için mikrofon eklendi. Yeni bir görünüm ve konuşma tanıma teknolojisiyle birlikte ürünleri, mağazaları, oturumları ve daha fazlasını aramak hiç bu kadar kolay olmamıştı”dedi. Apple, katıldığı Geliştiriciler Konferansı’nda da iOS için performans iyileştirici, gelecek vaat eden güncellemeler yaptı. Ayrıca Apple TV’ye yeni sıralama seçenekleri getirildi.

10. yıldönümünü kutlayan App Store için Wall Street Journal, 2008 yılında Steve Jobs ile Apple Store üzerine yaptığı röportajı paylaştı. Jobs, verdiği röportajda App Store’un başarısı karşısında şaşırdığını ve bu kadar büyümesini beklemediğini belirtmişti.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/mobile/voice-search-apple-store-app/
10
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
4
1
1
0