Araştırmalara Göre Telefon Bağımlılığınızın Gerçek Sebebini Açıklıyoruz

37
13
6
4
0
Amerikalı bilim insanları, insanların telefon bağımlılığı üzerine bir çalışma gerçekleştirdi. Araştırma, insanların akıllı telefonları sadece bağımlılık nedeniyle bu kadar yoğun bir şekilde kullanmadıklarını, düşüncelerinden kaçınmak için de akıllı cihazları kullandığını ortaya çıkardı.

Cep telefonlarının yaygın olarak kullanılması ile beraber hepimizde yeni bir tür bağımlılık ortaya çıktı. Özellikle de akıllı telefonlar, ortaya çıktığı andan beri insanların elinden düşmez hale geldi. Araştırmacılar, insanların bu alışkanlığının bir bağımlılık olduğu konusunda hemfikir. Virginia Üniversitesi’nden bilim insanları, akıllı cihazların sebep olduğu bu bağımlılığa başka bir açıdan baktılar.

telefon bağımlılığı

Virginia Üniversitesi’nden araştırmacılar, insanların bu kadar uzun zamanlar akıllı telefonları kullanmasının tek başına bağımlılıkla açıklanamayacağını düşünüyor. Araştırmacılar, insanların düşüncelerinden kaçmak için de akıllı telefonları kullandığını belirledi. 

Virginia Üniversitesi’nden sosyal psikolog Timothy Wilson ve ekibi, “düşüncelerden kaçınma” hipotezini araştırmak için insanların içinde dikkat dağıtıcı herhangi bir nesne olmayan bir odada oturmasını sağladı. 

telefon bağımlılığı

Çalışmaya katılan insanlar, içinde dikkat dağıtıcı akıllı telefon, kalem ya da kağıt gibi nesnelerin olmadığı bir odada 15 dakika, sadece düşünceleri ile baş başa kaldılar. 15 dakika odada kalan insanlar, odada geçirdikleri zamanı sıkıcı ve zevksiz olarak nitelendirdiler. 

Araştırmacılar, bir değişiklik yaparak deneyi tekrarladılar. Bu sefer, odada bulunan masaya bir şok cihazı bırakıldı. Şok cihazı olan odada 15 dakika zaman geçiren kadınların yüzde 27’si, erkeklerin ise yüzde 67’si düşünceleri ile baş başa kalmayı o kadar dayanılmaz buldu ki şok cihazı ile kendilerine şok verdiler. Hatta katılımcılardan bir adam 15 dakika içerisinde kendisine 190 kere şok verdi. 

telefon bağımlılığı

Araştırmacılar, araştırma sonucunda insanların kendi zihinleri ile baş başa kalmaktansa kendilerine zarar vermeyi tercih ettiği sonucuna vardılar. Araştırmaya göre insanlar, akıllı cihazlara sadece bağımlı değiller. İnsanlar akıllı cihazları kendi düşüncelerinden kaçınmak için de kullanıyor. 

Kaynak : https://www.inc.com/nate-klemp/researchers-reveal-real-reason-youre-addicted-to-your-phone-and-what-you-can-do-about-it.html
37
13
6
4
0
Emoji İle Tepki Ver
37
13
6
4
0