Arçelik CEO’sunun Gözü Everest’in Zirvesinde

42
9
4
4
1
Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, küresel ısınmaya karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Everest’in zirvesine tırmanmayı deneyecek.

Dünyanın en yüksek noktası olan Everest Tepesi, 8.848 metre yükseklikle bu alanda rekorun sahibi. Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu da iklim değişikliğinin etkileri konusunda farkındalık yaratmak için bu noktaya tırmanmayı amaçlıyor. Tırmanışın Nisan ayının sonunda başlaması ve 3 hafta sürmesi beklenirken dünyanın çeşitli yerlerinden gelen liderleri, tüketicileri, işletmeleri ve çalışanları küresel ısınma konusunda düşünmeye ve etkilerini azaltmaya davet etmek için yapılacağı belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler’in 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri için en önemli ve öncelikli konu iklim değişikliği. Everest Tepesi de bu iklim değişiminden en çok etkilenen yerlerin başında geliyor. Önlem alınmazsa bu yüzyılın sonuna kadar dağdaki buzulların miktarı üçte birine inecek.

Dağ tırmanışı, Arçelik Global ve Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu tarafından kendisine ait sosyal medya hesaplarında paylaşılacak. Arçelik ekibinin bu ilk tırmanışı olmayacak. 2011 yılında Kilimanjaro’ya, 2017 ve 2018’de Elbrus’a, Ocak 2019’da Aconcagua’ya tırmanan ekip, takım çalışması ve liderlik becerilerini zorlu koşullarda da göstermişti.

Arçelik çevre konusunda hassas firmalarımızdan bir tanesi ve portföyünün %90’ından fazlası geri dönüştürülebilir ürünlerden oluşuyor. Arçelik’in 2025 hedefi ise karbon nötr olmak.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/arcelik-ceosu-bulgurlu-evereste-tirmanacak-4693962/
42
9
4
4
1
Emoji İle Tepki Ver
42
9
4
4
1