Artık Instagram'da Fotoğraf ve Videolara 'Zoom' Yapabileceksiniz

0
0
0
0
0
Artık Instagram'da Fotoğraf ve Videolara 'Zoom' Yapabileceksiniz
İlk olarak iOS işletim sistemine gelen özellikle birlikte Instagram kullanıcıları fotoğraf ve videoları yakınlaştırabilecek.

Facebook'un bünyesine katıldıktan sonra hem reklam, hem tasarım hem de çeşitli özellikler konusunda ciddi radikal değişikliklere giden Instagram, bu kez Instagram kullanıcılarının pek de alışık olmadığı yeni bir özelliğini duyurdu.

Instagram'ın resmi Instagram hesabı üzerinden paylaşılan gönderiyle birlikte ilk olarak iOS işletim sistemindeki Instagram kullanıcılarının fotoğraflara ve videolara yakınlaştırma (zoom) yapabileceği açıklandı. Bu özelliğin yakın zamanda Android'e de gelmesi bekleniyor.

Açıkçası fotoğraflarda ve videolarda kullanıcıların hiçbir şekilde yakınlaştırma yapamaması bazı kullanıcıları rahatsız etse de Instagram'ın diğer servislere göre farkını koyan özellikler arasında yer alıyordu. Zaten daha önce düşük olan görsel çözünürlüğünde de yakınlaştırma yapmak anlamsız kalabilirdi, ancak günümüzdeki Instagram içeriklerinin standartları zoom özelliğinin işe yarar bir şekilde görüntüyü detaylı görebilmek açısından elverişli.

Snapchat ve diğer rakip sosyal ağları ezerek tekel haline gelmek isteyen Facebook, anlaşılan önümüzdeki günlerde Instagram ve WhatsApp'ta hız kesmeden yeniliklerine devam edecek. Bu iş nereye varacak bilmiyoruz ama Facebook'un hedefi tüm internet kullanıcılarını Facebook ekosisteminin bir parçası yapmak.

()

Güncelleme: Özellik Android platformu için de kullanılabilir durumda ancak iOS platformundaki çoğu kullanıcı bu özellikten henüz faydalanamadığını belirtiyor. Muhtemelen kısa bir süre içinde bu özellik her iki platform için de sorunsuz aktif olacaktır.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0