Artık Windows 10'lu Bilgisayarınızı Sesli Komutla Kapatabilirsiniz!

1
0
0
0
0
Windows 10’a gelen Cortana güncellemesi ile artık direkt olarak sesli komut vererek bilgisayarınızı kapatabilir, yeniden başlatabilirsiniz.

Microsoft’un gelmiş geçmiş en güçlü ve en yeni işletim sistemi olan Windows 10, farklı yenilikler almaya devam ediyor. Son yeniliği ile Cortana’ya bir güncelleme veren Microsoft, artık Windows 10 bilgisayarlarının sesli komut ile kapanabilmesini ve yeniden başlatılabilmesini sağlıyor.

Windows 10’a gelen 14986 yapı güncellemesi ile kazanılan bu özellikle Cortana’ya yenilikler getiren firma, bilgisayarı kapatma, uyku moduna alma, yeniden başlatma gibi özelliklerin yanı sıra bilgisayarı kilitleme ve ses düzeyi ayarı yapabilmenize olanak tanıyor.

Ayrıca bir radyodan ya da bir müzik çalardan bilmediğiniz şarkı çaldığında da “Hangi şarkı çalıyor?” diye sorarak cevap alabilirsiniz. Şu anda iHeartRadio ve TuneIn desteği sunan Cortana, bekleme modunda da sesli komut alabilecek.

Şu anda Türkçe desteği olmadığı için İngilizce sistem kullanan Windows 10 sahiplerinin edineceği bu yenilikler bakalım Türkiye’ye Türkçe desteğiyle ne zaman gelecek.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0