Aşırı Lüks Bir Otele Dönüşen Dünyanın En Büyük Hava Aracı

44
10
3
0
0
İngiltere merkezli hava araçları üreticisi olan HAV, geçtiğimiz ekim ayında Airlander 10 adındaki hava aracının turizm odaklı bir versiyonunu duyurmuştu. Aracın proje halinden son görseller geldi. Yükseklik korkusu olanların yürekleri dayanmayacak gibi görünüyor.

İngiltere’de düzenlenen Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı’nda bugüne kadar görülen en pahalı hava oteli görücüye çıktı. Hybrid Air Vehicles (Hibrit Hava Araçları - HAV) adındaki bir şirket tarafından 2017’nin Ekim ayında ilk kez açıklanan aracın konsept görselleri heyecan yaratıyor. Bu heyecan, otelde konaklamak isteyenler için biraz pahalıya mal olabilir. 

46 metre uzunluğunda olacak Airlander 10, 19 yolcusuyla 3 gün hiç yere inmeden havada dolaşabilecek. Özellikleri arasında suit odalar, cam tavan ve tabanlar, bar ve restoran da var. Gücünü 4 adet 325 beygirlik dizel motordan alan Airlander 10, havada kalmak için helyumu kullanıyor. Tüm bunlar haricinde de yük taşıma kapasitesi 10 tona kadar yükselebiliyor. 

İniş ve kalkışları için pist gerektirmeyen araç, normalde turistlerin ulaşmasına imkan olmayan fazlasıyla egzotik bölgelere iniş yapabiliyor. Yani bir başka deyişle dünyayı havada gezerek konaklayabileceğiniz bir otel görevi de görüyor. 

İşte Airlander’ın içerisine ait konsept tasarım görüntüleri:

Kaynak : https://newatlas.com/airlander-10-passenger-cabin/55515/
44
10
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
44
10
3
0
0