Asus, Sıkıntılı Zenfone 6 Güncellemeleri Hakkında Anakartları Suçladı

9
5
1
0
0
Asus'un yeni gözdesi Zenfone 6'da, yayınlanan son güncellemeyle birlikte bazı sorunlar ortaya çıkmıştı. Asus, problemin kaynağı olarak anakartları suçladı.

Dönen kamera formatıyla fark meydana getiren cihaz Zenfone 6’nın sıkıntıları bitmek bilmiyor. Asus’un Zenfone 6 cihazlara getirdiği son güncellemenin ardından bazı cihaz sahipleri, cihazlarında sık sık çökmeler, yeniden başlatmalar ve ağ bağlantı sorunları yaşadıklarını bildiriyorlardı.

Bir Asus temsilcisi tarafından şirketin ZenTalk forumlarında paylaşılan son açıklamaya göre güncelleme hatası, donanımsal bir sorundan kaynaklanıyor. Asus'un Zentalk forumları topluluk yöneticisi Anders Haby, bu sorunu yaşayanlar için bir donanım onarımı veya değiştirme işlemi yapılmaması durumunda cihazlarda herhangi bir düzelme olmayacağını belirtti.

Asus Zenfone 6

Anders Haby, yazısında “Gerçekten üzgünüm ama bu sorunun çözümü servis merkeziyle iletişim kurmak. .167 güncellemesi, sadece bazı cihazlarda bulunan ana kart arızasını tetikledi. Cihaz sahiplerinin çözümü forumlarda araması doğal. Ancak, servis merkezinizle görüşerek problemin nasıl sorunsuz çözülebileceği hakkında görüşmelisiniz.” dedi.

Şirket yetkilisinin açıklamalarından anladığımıza göre güncelleme, bazı cihazlarda bulunan kronik bir anakart sıkıntısını tetikledi ve bu cihazlarda birtakım sorunlar görülmeye başlandı. Sorunun çözümü için tek yol ise, sorunlu cihazlarda bulunan anakartların değiştirilmesi.

Bu sorunu tetikleyen yazılım, sürüm 16.1220.1906.167 adıyla yayınlanmıştı ve bazı kamera iyileştirmeleri, gelişmiş çağrı kalitesi ve optimize edilmiş güç tüketimi gibi birkaç genel sistem iyileştirmesini kapsıyordu. Yazılım hatasından kaç cihazın etkilendiği ise tam olarak bilinmiyor ancak, forumlarda sorunla ilgili birçok geribildirim bulunuyor. Asus cephesi, çözümü bazı cihazların satışını ve üretimini şimdilik sınırlandırmakta buldu.

ASUS'un Zenfone 6'sı, çoğu incelemeden genel olarak olumlu bir değerlendirme alarak yılın en büyük akıllı telefon sürprizlerinden biri olmuştu. Asus’un, bu sıkıntıyla nasıl başa çıkacağını ise ilerleyen günlerde göreceğiz.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/08/06/latest-zenfone-6-update-causing-crashes-asus-blames-motherboard-malfunction/
9
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
5
1
0
0