Atmosfere Sert Bir Giriş Yapan Meteorun Tüyler Ürperten Videosu

61
8
4
3
1
Çarşamba akşamı Amerika'nın doğu eyaletlerinde gecenin karanlığı, bir meteorun atmosfere girmesiyle birlikte bozuldu. Pek çok kişi tarafından hem görülen hem de güvenlik kameralarıyla kayda alınan bu etkileyici olay, ABD'nin gündemine oturdu.

Geceleri gökyüzüne baktığımız zaman, atmosferimize giren göktaşlarını görebilirsiniz. Halk ağzıyla "yıldız kayması" olarak bilinen bu durum, aslında uzayda gezinen meteorların atmosfere girerek ısınması ve bir alev topu halinde parçalanmasını ifade eder. Bu durum, atmosfere giren meteorların boyutlarına göre farklı etkileyicilikte olabilir. Bu kez kaydedilen görüntüler ise, etkileyici olduğu kadar da ürkütücü.

Çarşamba gecesi Amerika Birleşik Devletleri'nin doğu yakasındaki pek çok kişi, gece karanlığını aydınlatacak büyüklükte bir meteorun yok oluşunu saniyesi saniyesine görüntüledi. Güvenlik kameralarına yansıyan o görüntüler, bir yandan etkileyici bir sanat izlenimi yaratırken bir yandan da korkuttu.

göktaşı

New Jersey, Connecticut ve Massachusetts gibi eyaletlerde binlerce kişi tarafından görülen bu olay, ABD'nin gündemine oturdu. 

Görgü tanıklarına göre atmosfere giren bu meteor, yeşilimsi bir renkte gözlemlendi ve bugüne kadar görülen meteorlara oranla çok parlaktı. İşte o meteorun atmosferde yok oluşu;

Olay başka bir açıdansa şöyle görüntülendi;

Göktaşları atmosfere girdikleri zaman hızın etkisiyle ısınıp alev topuna dönüşüyorlar ve çoğu zaman yeryüzüne ulaşamıyorlar. Gecenin karanlığını aydınlatan göktaşları, çoğu zaman herhangi bir zarara neden olmazken kimi zaman yerlerde ufak parçalar bulunabiliyor.

Kaynak : https://bgr.com/2019/07/26/east-coast-meteor-fireball-asteroid/
61
8
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
61
8
4
3
1