Avengers: Endgame’de Tony’nin Zaman Yolculuğunu Nasıl Çözdüğünü Açıklayan Teori

39
9
4
3
2
Avengers: Endgame filmi yakın zamanda DVD ve Blu-ray olarak satışa sürüldü. Filmi ve ek içerikleri izleyen hayranlar, pek çok detay ve sürpriz yumurta keşfetmeye başladı. Bunlardan biri de Tony Stark’ın zihninin nasıl çalıştığını gözler önüne seriyor.

Avengers: Endgame filmi tüm zamanların en çok gişe yapan filmi olmayı başardı. Peki bu kadarı Marvel’i durduracak mı? Hayır. Film, rekoru kırmasının ardından dijital ve Blu-ray olarak da piyasaya sürüldü. Filmi tekrar izleyen hayranlar da daha önce keşfetmedikleri ayrıntıları keşfetmeye başladı.

Bu ayrıntılardan bir tanesi ise Tony Stark ile alakalı. Hatta filmin de ilerleyişiyle ilgili önemli bir nokta. Reddit’te bu konuyla ilgili bir de teori ortaya atıldı.

Tony Stark, Zaman Yolculuğunu Nasıl Buldu?

tony-stark-ve-peter-parker

İlk başta Avengers ekibine yardım etmeyi reddeden Tony Stark’ın kararını, Spider-Man ile olan fotoğrafını görmesi değiştirmişti. Tony’nin zaman yolculuğunu bulma nedeni Spider-Man olsa da O’na ilham veren şey resimdeki başka bir ayrıntı oldu. 

Resimde Peter Parker’a ait sertifika ters duruyor. Bu detay, Tony’ye beklenmedik bir konuda ilham vermiş olabilir: Zaman yolculuğu.

avengers endgame tony stark mobius şeridi

Bir şeritin kendi ekseni etrafında 180 derece döndürülerek bağlanmasıyla oluşturulan Mobiüs şeridi, zaman yolculuğunda kullanılan araçların temelini oluşturuyordu. Standart şeritten farklı olarak Tony bu şeridin ters şekilde oluşturulmasını istemişti.

Tony bu olayı muhtemelen fotoğraf olmadan da çözebilecek zekaya sahip olsa da ufak bir ilhamın süreci hızlandırdığı da bir gerçek.

Avengers: Endgame filmi daha uzun süre tartışılacak gibi gözüküyor. Geçtiğimiz günlerde Russo kardeşlerin Reddit'te gerçekleştirdikleri AMA oturumunda yaptıkları açıklamalardan sonra Marvel'i oldukça ilginç bir süreç bekleyecek gibi görünüyor. Russo kardeşler orada X-Men ve Fantastic Four'un haklarına sahip olmaları halinde hikayelerin çok farklı ilerleyeceğini söylemişti. Belki de Reed Richards, zaman yolculuğu için çok daha farklı bir yol bulurdu. 

Kaynak : https://www.inverse.com/article/58522-avengers-endgame-easter-egg-iron-man-spider-man-time-travel-blu-ray
39
9
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
39
9
4
3
2