Avengers: Endgame Yazarlarından Eleştiri Alan 'Zaman Yolculuğu' Hakkında Açıklama (Spoiler)

53
6
6
0
0
Avengers: Endgame filminde zaman yolculuğu kavramının ele alınış şekli eleştiri çekmişti. Filmin yazarları konu hakkında açıklama yaptı.

Avengers: Endgame vizyona gireli daha bir hafta olmasına rağmen film 1.2 milyar doları geçti ve dünya çapında büyük sükse yaptı. Öte yandan bazı hayranlar, filmde zaman yolculuğunun ele alınış şeklinden dolayı filmi eleştiriyor. Bu konuda filmin yapımcıları açıklama yaptı.

Yazının buradan sonrasında film hakkında bilgiler vermemiz gerekiyor ki filmde zaman yolculuğunun nasıl kullanıldığını konuşabilelim, eleştirileri ve açıklamaları anlaşılır bir şekilde anlatabilelim. O yüzden filmi henüz izlemediyseniz başka yazılarımızı okuyabilirsiniz.

Köprüden önce son çıkış olarak, Avengers: Endgame filminden biraz daha bahsedelim. MCU’da yer alan 22 filmin sonuçlandığı ve Infinity Saga olarak adlandırılan hikayenin sona erdiği filmde, Infinity War sonunda hayatta kalan bütün karakterleri bir arada gördük. Kahramanlarımız evreni eski haline getirmek için mücadele edecek. Buradan sonrasında SPOILER var, hala buradaysanız başlıyoruz.

Avengers: Endgame’de zaman yolculuğu kavramı, bir çeşit “zaman soygunu” için kullanıldı. Geçmişe gidip taşları toplayan karakterler, zamanın dallanmasını engellemek için taşları sonra aynı kronolojik noktaya geri götürdü.

Daha önce Captain America filmlerini de kaleme alan Christopher Markus ve Stephen McFeely, The New York Times’a Endgame filminde zaman yolculuğunun nasıl işlediğini anlattı. İkili Ant-Man’den referans vererek hikayeden bahsetti.

Karakter olarak kullanabilecekleri ve zaman yolculuğu yapmanın yolunu açabilecek kahraman olarak Ant-Man’i seçen ikili, Kuantum Boyutu’ndan faydalanarak bu yolculuğu gerçekleştirdi. Yazarlara göre bu bir açık bulmak, hile yapmak değil.

Geçmişteki zaman yolculuğu filmlerine bakan ikili, bu işin böyle yürümediğine karar verdiklerini söylüyorlar. McFeely, 6 tane MacGuffin (hikayenin ilerlemesini sağlayan araç, cisim vs) kullanılan bir hikayede geçmişte bir şeyler değiştirmenin büyük etkileri olacağını, bu yüzden bu yöntemi kullanmadıklarını söyledi. Birden fazla fizikçiyle bir araya geldiklerini ve hepsinin de geleceğe dönüşün yanlış olduğunu söylediğini belirten yazarlar, geçmişte bir değişiklik yapmanın geleceğe etki etmediğini söylediler. (Bu konuyla ilgili bir başka açıklama da akan nehir teorisidir (gerçek adı bu değil). Geçmişi değiştirmek, akan bir nehre taş atmak gibi oluyor. Ufak bir dalgalanma yaşansa da zamanın akışı içerisinde her şey normal haline dönüyor.)

Filmde Profesör Hulk zaman yolculuğunun nasıl işlediğini anlatıyor. Geçmişe gittiğinizde bugünkü haliniz o halinizin geçmişi oluyor ve geçmişiniz geleceğiniz oluyor. Bu nedenle de geçmişe gittiklerinde gelecek değişmiyor.

Yazarlar ayrıca Thor’un geçmişteki Mjolnir’i almasına da değindiler. Bir beyzbol sopasını aldığınızda bir çocuğun hayatını mahvetmeyeceğinizi söyleyen ikili, çekici aldıklarında filmin yine de gerçekleştiğini söylediler. Onlara göre zaman “karşı konulamaz”.

Filme yöneltilen eleştiriler arasında en başta bu zaman yolculuğu geliyordu. Yine de film büyük beğeni kazanmayı başardı.

Avengers: Endgame şu anda sinemalarda.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/avengers-endgame-writers-address-time-travel-questions/
53
6
6
0
0
Emoji İle Tepki Ver
53
6
6
0
0