Avengers (Yenilmezler) Kahramanları Şu An Ne Yapıyor?

40
9
9
4
3
Marvel, çok uzun bir süredir film piyasasını kasıp kavuran birçok filme imza atmış durumda. Genciyle yaşlısıyla birçok insan Marvel’ın kahramanlarını tanır hale geldi. Özellikle Avengers ekibi resmen bir dünya markası oldu. Biz de Avengers kahramanlarının filmlerinden sonra hangi projelerde yer aldıklarını derledik.

Marvel’ın çok fazla sevilen filmi olmasına rağmen birçok kişinin gözünde Avengers bambaşka oldu. İlk Avengers filminin üstünden tam 9 yıl geçmiş olmasına rağmen hala kendini konuşturmayı başarıyor. İlk filmlerine kıyasla daha yakın zamanda karşımıza çıkan Infinity War ve Endgame ikilemesi ise serinin en çok ses getiren filmleri oldu.

Son Avengers filmlerinden sonra Marvel ile devam eden de oldu yollarını ayıran da. Özellikle son filmlerde sayısız karakteri tek bir sahnede görmüş, adeta içimizden "bak bu son nokta" demiştik. Peki ilk Avengers filminin orijinal kadrosu Avengers: Endgame'in ardından ne yapıyorlar. Gelin şimdi birbirinden başarılı oyuncuların Endgame gibi zirve sayacağımız bir filmin ardından ne yaptıklarına bakalım. 

  • Chris Evans (Captain America)
  • Robert Downey Jr. (Iron Man)
  • Scarlett Johansson (Black Widow)
  • Chris Hemsworth (Thor)
  • Mark Ruffalo (Hulk)
  • Jeremy Renner (Hawkeye)

Chris Evans (Captain America)

  • Avengers: Endgame'den sonra yer aldğı yapımlar: The Red Sea Diving Resort, Knives Out, Defending Jacob

Chris Evans, Marvel’dan bağımsız oynadığı ilk film Netflix aracılığıyla gerçekleşen The Red Sea Diving Resort isimli bir gerilim filmi oldu. Filmin iyi niyetine rağmen olumsuzla karışık bir yorum aldı. Bunun dışında birçok ünlü oyuncunun yer aldığı bir cinayet gizemini konu alan Knives Out’ta oldukça başarılı bir performans sergiledi. Bu performansının ardından Chris Evans beklenmedik bir şekilde Apple+’ın romandan uyarlama dizisi Defending Jacob’a katıldı. Oyuncumuz dizide 14 yaşındaki oğlunun cinayetle suçlanması ile uğraşan bir babayı canlandırıyor.

Henüz belirlenmiş bir rolü olmasa da ünlü oyuncunun 2 farklı projede daha yer alacağı söyleniyor.  İlki Greg Berlanti’nin yeniden yapım filmi olan Little Shop of Horrors’ın sadist diş hekimi Orin Scrivello olacağı yönünde. Diğeri ise korku gerilim filmi Bermuda Üçgeni için Doctor Strange’in yönetmeni ile birlikte olası bir ekip çalışması. Her iki durumda da kaptan dünyayı kurtarmak dışında da oldukça meşgul gözüküyor.

Robert Downey Jr.  (Iron Man)

  • Avengers: Endgame'den sonra yer aldğı yapımlar: Dolittle, The Age of A.I.

Robert Downey Jr., Marvel sinematik evreniyle işi bitmiş gibi gözükse de her an herşey olabilir. Ünlü aktör eşi Susan Downey ile birlikte yönettiği yapım şirketi Team Downey için bir hayli uğraşmış durumda. Oyuncunun yakın zamanda piyasaya çıkacak olan filmi Sherlock Holmes 3 dışında polisiye suç dizisi Perry Mason’a da farklı bir bakış açısı getirmiş durumda. Robert Downey Jr., Marvel sonrası hayatına biraz daha yapımcı olarak devam ediyor olsa da sinema ekranlarında kendisini hala göreceğiz gibi duruyor.

Downey Jr. kısa süre önce Youtube belgesel dizi olsan The Age of A.I. ve Ocak 2020’de vizyona giren fakat gişede biraz hayal kırıklığına uğrayan Dolittle’da rol aldı. Oyuncunun yaklaşan en büyük filmleri Jamie Foxx’un karşıt NBA yıldızlarını destekleyen iki arkadaş hakkındaki All Star Weekend ve Dexter Fletcher tarafından yönetilmesi planlanan Sherlock Holmes 3. Popüler serinin sonunda devam filmini görmek birçok kişinin yüzünü güldürecektir.

Scarlett Johansson (Black Widow)

  • Avengers: Endgame'den sonra yer aldğı yapımlar: Marriage Story, Jojo Rabbit, Black Widow

Avengers: Endgame sonrası kariyerinin en heyecanlı noktalarını yaşayan kişi muhtemelen 2019’da eleştirmenler tarafından çok beğenilen 2 filme imza atan Scarlett Johansson olmuştur. Birinde Noah Bambuch’ın Marriage Story’sinde Adam Driver’ın tiyatro yönetmeni ile boşanma sürecinde olan bir oyuncu iken, Taika Watiti’nin Jojo Rabbit’inde Hitler gençliği fanatiği olan bir gencin annesini canlandırıyor. Oyuncunun performansları o kadar beğenildi ki 2020 Oscarların’da hem En İyi Kadın Oyuncu hemde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü için aday gösterildi.

Bunun üstüne yakın zamanda karşımıza Black Widow filminde Natasha Romanoff olarak dönmüş durumda. Oyuncunun ilerleyen zamanlardaki projeleri arasında ise animasyonlu devam filmi olan Sing 2’de punk rock kirpisi Ash rolüne yeniden geri dönüşü ve Little Shop of Horrors’da Audrey olarak oynayacağı söylenen Chris Evans ile yeniden bir araya gelme ihtimali var.

Chris Hemsworth (Thor)

  • Avengers: Endgame'den sonra yer aldğı yapımlar: Man in Black: International, Extraction

Avengers: Endgame’in yayınlanmasından kısa bir süre sonra Chris Hemsworth, Tessa Thompson’ın başrolde oynadığı başka bir Marvel serisi olan Man in Black: International’da rol aldı fakat maalesef film tahmin edilenden çok daha kötü bir tepki aldı. Oyuncunun rol aldığı başka film ise Russo Brothers tarafından yayınlanan ve Netflix’te oldukça popüler bir film olan Extraction oldu.

Fakat oyuncumuzun yakında MCU’ya dönüş planları mevcut. MCU evrenindeki olayları çok farklı bir şekilde ele alan varsayımsal durumları hayal eden Disney+ dizisi What ıf…? ve Natalie Portman’ın Jane Foster’ının geri dönüşünü gösteren 4. Thor filmi Thor: Love and Thunder’da oyuncumuzu yeniden görebileceğiz. Hemsworth ayrıca güreş süperstarı Hulk Hogan’ın biyografisini anlatan bir filmde başrol oynamak için Joker’in yönetmeni Todd Philips ile birlikte çalışacak.

Mark Ruffalo (Hulk)

  • Avengers: Endgame'den sonra yer aldğı yapımlar: Dark Waters

Avengers: Endgame’in yayınlanmasının ardından Ruffalo gerçek bir hikayeye dayanan Tod Haynes filmi Dark Waters’da rol aldı. Hikayede kasabanın su kaynağını kirlettiğini farkedip Dupont isimli firma ile mücadele eden bir kurumsal savunma avukatını canlandırıyor.

Ünlü oyuncunun devam eden birçok projesi mevcut. What if…? dizisine sesini vermesinin yanı sıra, Derek Cianfrance’in TV şovu I Know This Much is True’da ikiz kardeşlerin ikil rollerinde görünecek. Ayrıca John Fitzgerald Kennedy’nin suikastinin konu alındığı drama filminde de Chris Pine’ın yanında Don Hewitt olarak görünecek. Ruffalo’nun adı, Bong Joon-ho ve Adam McKay’in HBO için geliştirilmekte olan Parasite TV dizisine de adı eklendi. Yeşil büyük adamı bir süre buralarda göremeyecek oluşumuz üzücü fakat ünlü oyuncuyu bolca göreceğimiz kesin.

Jeremy Renner (Hawkeye)

Jeremy Renner, Avengers: Endgame piyasaya çıktığından beri ekranlarda görülmedi fakat, sesini Alec Baldwin, James Franco ve Heidi Klum’un vokal yeteneklerinin yanı sıra Arctic Dogs’a ödünç verdi. Ünlü oyuncunun enerjisi büyük ölçüde müzik tutkusuna odaklanmış durumda. Geçmişte single’lar çıkarırken Mart 2020’de The Medicine isimli ilk tam rock EP’sini çıkardı.

İlerleyen zamanlarda ünlü oyuncu Hawkeye ünvanını devredeceği Kate Bishop’u eğitmek için Disney+ dizi Hawkeye’da Barton olarak geri dönmeye hazırlanıyor. Ruffalo ve Hemsworth gibi What if…? dizisinde de yer alacağından Marvel ile ilişkilerinin bir süre daha devam edeceği gözüküyor. Renner ayrıca Todd Mcfarlane’in uzun süredir devam eden Spawn filminde Jamie Foxx ile birlikte Twitch Williams’ı oynayacak.

40
9
9
4
3
Emoji İle Tepki Ver
40
9
9
4
3