Avengers Oyunundaki Karakter Tasarımları, Gelen Eleştiriler Nedeniyle Değiştirilecek

38
14
4
1
1
E3 2019’da duyurulan Avengers A-Day oyunundaki karakterlerin tasarımları, hayranlardan gelen yoğun eleştiriler üzerine değiştirilecek.

Square Enix, Avengers A-Day adlı yeni oyununu bu hafta E3’te duyurmuştu. Oyunda, Hawkeye’ı saymazsak orijinal Avengers ekibinin tüm üyelerini görüyorduk. Hayranların bir kısmı, oyunda da Marvel karakterleriyle tanıştıkları MCU aktörlerine benzeyen kahramanlar görmek istiyordu. Bu gerçekleşmeyince hayal kırıklığına uğradılar.

Video oyunundaki Avengers karakterleri, MCU’da gördüğümüz oyuncuların kötü birer kopyası gibi. Hatta karakterler, telif hakkı davası yememek için orijinal karakterler üzerinde garip değişiklikler yapılmış çakması gibi durmakla suçlanıyordu. Square Enix, kendini bir anda bu garip eleştirilerin ortasında buldu. Pek çok kişi oyun için heyecanlı olsa da bu karakter eleştirileri heyecanı törpüleyen bir tepki oluşturdu.

Square Enix hayranlara kulak verdi. Dün GameSpot ile bir röportaj gerçekleştiren A-Day ekibi, eleştirileri ciddiye aldıklarını gösterdi. Hatta Marvel’den Bill Roseman, ekibin bu eleştirilerden sonra stüdyoya geri döneceğini söyledi.

Oyunun yayınlanma tarihi 15 Mayıs 2020 olarak belirlenmişti. Bu süre, oyunda değişiklik yapmak için yeterli gibi görülse de detaylı bir çalışma için çok uzun bir süre değil. Karakterleri yeniden tasarlamak, oyunun çıkış tarihine etki edebilir.

Oyunda bir ana üssümüz olacak ve tek bir açık dünya yerine çeşitli farklı dünyalar arasında dolaşacağız. Kahramanlarımızın farklı kıyafetleri olacak. Yeteneklerimizi kişiselleştirebileceğimiz yetenek ağaçları da bulunacak. Oyuna daha sonra eklenecek olan indirilebilir içerikler ve yeni bölgeler ücretsiz olacak.

Oyundaki karakter tasarımlarının, Hollywood’daki karşılıklarına benzememesi aslında oldukça normal. Zira ünlü oyunculara, imajlarının kullanılması için ciddi bir meblağ ödenmesi gerekebilir. Yine de Tony Stark, Çin malı Hollywood yıldızı gibi görünmek yerine çizgi romanlardaki versiyonuna daha çok benzeyebilir, karakterler daha dikkat çekici olabilirdi. Hayranların taleplerini bir defa dinlemek, her konuda sürekli taleplerde bulunan hayran kitlesi yaratır mı? Göreceğiz.

Kaynak : https://www.thegamer.com/e3-2019-avengers-character-designs-changing-following-criticism/
38
14
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
38
14
4
1
1