Avrasya Tüneli’nin Adını Siz Belirleyin!

1
0
0
0
0
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından başlatılan kampanya ile 20 Aralık 2016’da açılacak olan Avrasya Tüneli’nin adını siz belirleyebilirsiniz!

Son dönemde ülkemizin olduğu kadar dünya gündeminde de olan Avrasya Tüneli, İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi olarak dikkat çekmekte. Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanının altından karayolu ile birleştirecek olan bu proje tamamlandı ve geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın test sürüşüyle de görüntüler paylaşılmıştı. 20 Aralık 2016’da resmen faaliyete geçecek olan Avrasya Tüneli’nin adı konusunda ise bakanlık tarafından bir kampanya başlatıldı. 

1 Aralık - 10 Aralık arasında sürecek olan isim önerileri için buradan ulaşabileceğiniz bir anket hazırlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Avrasya Tüneli’nin adını halk tarafından konulmasını kararlaştırdı. Buradan yapılacak isim önerilerinde en fazla öneriyi alan adın tünele verileceği vurgusu yapılırken sosyal medyada tünelin adının Atatürk ve Abdülhamit Han olması konusunda iki büyük kampanya başlatıldı.

14.6km’lik bir uzunluğa sahip olan Avrasya Tüneli’nin adı bakalım 10 Aralık’ta sona erecek anket sonrası hangi isme layık görülecek.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0