Avrupa Birliği, Huawei ve 5G Altyapısı Konusunda Kararsız

21
5
2
0
0
ABD'nin baskıları sebebiyle Huawei'nin 5G altyapısı konusunda çok da rahat hareket edemeyen AB, 5G teknolojisiyle ilgili çeşitli güvenlik önlemleri almayı planlıyor.

Avrupa Birliği, Huawei’nin 5G ürünlerinden kaynaklı potansiyel siber güvenlik tehditleri konusunda biraz temkinli ancak herhangi bir ürün yasaklama hamlesi şu an için gündemde değil. ABD’nin çağrılarına cevaben AB tarafından verilen yeni önerilerin konusu, elektronik devinin Çin hükümetiyle olan yakın bağlantısı.

Raporda aktarılan bilgilere göre, 5G teknolojisi bazı toplumların bankacılık, ulaşım, sağlık, endüstri ve hatta demokrasi gibi en temel elementlerinin belkemiğini oluşturacak. Avrupa Dijital Şefi Andrus Ansip yaptığı açıklamada şunları söyledi:

5G teknolojisi ekonomimizi ve toplumumuzu dönüştürecek, insanlar ve iş dünyası için çok büyük olanaklar sunacak. Ancak bunları herhangi bir güvenlik önlemi almadan kabul edemeyiz. AB’deki 5G altyapıların dayanıklı olması ve teknolojik ve yasal olarak güvenli olması esas.”

Ansip, kullandığı ifadelerde Huawei ürünlerinin yasaklanma ihtimaline de bir açık kapı bırakıyor ancak AB bu teknolojiden geri kalmamak için de farklı yollar arıyor olabilir.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/03/26/eu-calls-for-increased-security-but-doesnt-ban-huawei-5g-products/
21
5
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
21
5
2
0
0