Senin Burada Ne İşin Var? Avustralya’da 5000 Yıllık Mısır Hiyeroglifi Bulundu!

1
0
0
0
0
Avustralya'nın ulusal parklarından birinde Mısır kökenli olabileceği iddia edilen bir dizi hiyeroglif bulundu. Bu, geçmiş medeniyetlerin kıtalararası yolculuk yapabiliyor olduklarının göstergesi olarak yorumlandı.

Her yıl dünyada birçok şaşırtıcı buluşa imza atılıyor. Bunların bazıları bilgilerimizdeki eksik noktaları doldururken, bazıları da yeni soru işaretleri ortaya çıkarıyor. Yakın zamanda Avustralya’da bu iki durumu bir arada barındıran yeni bir keşif yapıldı. Brisbane Ulusal Su Parkı’nda birçok hiyeroglif bulundu.

Konuya dalmadan önce belirtelim; eski uygarlıklarla ilgili birçok gizemli nokta zaten var. Hiç şüphesiz Mısır medeniyeti bunların merkezinde yer alıyor. Her yıl Mısır bilimciler yeni sorular ve açıklamalarla bu gizemlere yanıt vermeye çalışıyorlar. 

Eski uygarlıkların birbiri ile etkileşime girip girmemiş olacağı da kafa karıştırıcı noktalardan biri. Alman Mısır bilimcileri, 1992 yılında, daha önce mumyaların kemiklerinde tütün ve kokain içtiklerine dair kanıtlar bulmuşlardı. Tütün ve kokain bitkileri “Yeni Dünya”dan, yani Amerika kıtasından getirilen bitkiler. 1500’lü yıllara kadar “Eski Dünya” olarak bilinen Asya, Avrupa ve Afrika’da yoktu.

Avustralya’da keşfedilen hiyeroglifler, ilkin 1900’lü yıllarda bulundu. Bu dönemde pek önemsenmeyen yazılı taşlar; yüz yıl sonra Mısır’dakilerle benzerliği farkedilince ilgi odağı haline geldi. Burada şu an için 250’ye yakın oyulmuş taş mevcut. Bazı dilbilimcilere göre kullanılan dildeki gramer Mısır’dakilere benziyor, yani kökenleri ortak gibi görünüyor. Tüm araştırmacılar bu iddiaya inanmasa da, geçmiş uygarlıkların kıtalararası seyahat yapabildikleri ihtimal dahilinde. Ne de olsa piramitleri yaptılar!

Kaynak : http://www.ewao.com/a/5000-year-old-egyptian-hieroglyphs-australia/
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0