Bakan’dan Açıklama: Yerli Otomobil, İlk Önce Taksi Olarak Kullanılacak

0
0
0
0
0
Bakan’dan Açıklama: Yerli Otomobil, İlk Önce Taksi Olarak Kullanılacak
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobillerin ilk önce taksi olarak kullanılacağını açıkladı.

Yerli otomobille ilgili gelişmeler, piyasaya çıkacağı tarih yaklaşmaya başladıkça daha da karşımıza çıkmaya başladı. Gerçi yollara düşeceği tarihin 2.5 yıldan önce olması pek beklenmiyor fakat medyada sürekli olarak ‘yerli otomobil’ kavramının geçmesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün bu anlamda bir açıklama yapmasına sebep oldu.

Bakan’ın yaptığı açıklamalar şu şekilde: 

"Yerli otomobilde iki koldan çalışıyoruz. TÜBİTAK bünyesindeki çalışma sürüyor. İkinci bir çalışma bakanlık bünyesinde projenin iş modeliyle ilgili. Otomobil yapmak ticari ağırlıklı bir iş. Ticari anlamda bir otomobilin üretilip pazarlanmasına ve küresel başarı elde edilmesine yönelik iş modeli üzerinde çallıştık. Başbakanımıza arz ettik. Aracımız elektrikli bir araç olacak. Öncelikle şehiriçi taksiler için bir model geliştireceğiz. 2019'a yetiştirmeye çalışacağız. İlk aşama ticari taksi şeklinde düşünüyoruz.

Küresel Çapta Başarı Hedefliyoruz

Otomobil sadece modelle olacak şey değil, farklı segmentlere hitap eden otomobiller olacak. Biz küresel bir başarı hedefliyoruz. Yüksek rakamlarda üretim miktarını yakalayabilirsek maliyetlerin düşeceği açık.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0