Battlefield 2042, Oyuncuların Pek de Hoşuna Gitmeyecek Türde Bir Çapraz Platform Desteğine Sahip Olacak

19
10
8
5
2
EA, bugün paylaştığı yeni blog yazısında Battlefield 2042'de çapraz platform desteği hakkında önemli bilgiler verdi. Fakat bu bilgiler arasında bir tanesi, özellikle eski nesil konsola sahip oyuncuları derinden üzecek.

Geçtiğimiz haftalarda DICE ve EA, ilk duymaya başladığımız günden itibaren merakla takip ettiğimiz Battlefield 2042’yi tanıtmıştı. Battlefield serisinde bizi yeniden modern zamana, hatta geleceğe götürecek olan yeni oyunun fragmanı, daha önce Battlefield oynayan ya da oynamayan herkes tarafından büyük ilgiyle karşılaştı.

22 Ekim’de çıkacağı açıklanan Battlefield 5 hakkında EA bugün hem sevindiren hem de üzen bir açıklama yaptı. Paylaşılan yeni blog yazısında şirket, herhangi bir kesin ifadeye yer vermeden PC ve yeni nesil konsollar arasında çapraz platform desteğinin olabileceğini söyledi. Bununla birlikte platformlar arasındaki ilerleme ve satın alımlar da birbiriyle eşleştirilecek.

Bir önceki nesil konsola sahip olanlar dışlanacak:

battlefield 2042

İşin üzücü kısmıysa bir önceki nesil konsollara sahip olanları ilgilendiriyor. Çapraz platform desteği, temel olarak iki farklı grup şeklinde yer alacak. Birinci grupta PC, Xbox Series X/S ve PlayStation 5 oyuncuları cayır cayır 128 kişilik maçları oynayacakken ikinci gruptaki PlayStation 4 ve Xbox One oyuncuları, yalnızca birbirleriyle karşılaşacak ve 64 kişilik modlarda yer alacak.

Elbette eski nesil konsolların birbirleriyle eşleşmesi bilerek ve istenerek yapılan bir şey değil. Battlefield 2042, 128 kişilik sunucularla bu cihazların baş edemeyeceği kadar donanım gerektirecek. Dolayısıyla her ne kadar üzücü olsa da bir önceki nesil konsollara sahip olan oyuncuların durumu şimdiden kabullenmeleri gerekiyor.

PC ve yeni nesil konsol oyuncuları, birbirleriyle karşılaşmamayı da seçebilecekler. Bilgisayar oyuncuları yalnızca bilgisayar oyuncularıyla, konsol oyuncuları da yalnızca konsol oyuncularıyla karşılaşma imkanına sahip olabilecekler. Battlefield 2042’nin çapraz platform desteği, bu yaz teknik alpha sürümüyle birlikte yalnızca davet edilen oyuncularla test edilecek.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/battlefield-2042-crossplay/
19
10
8
5
2
Emoji İle Tepki Ver
19
10
8
5
2