Belçika Hava Sahası, Bilgisayarlarda Yaşanan Sorunlar Nedeniyle Uçuşa Kapatıldı

7
2
1
0
0
Belçika, uçuş planlarıyla ilgili verilerin indirilmesinde yaşanan sorunlara bağlı olarak bir süreliğine hava sahasını kapatma kararı aldı.

Belçika, bilgisayarlarda yaşanan sorunlar nedeniyle bir süreliğine hava sahasını kapatma kararı aldı. Yaşanan sorundan, ülkenin hava sahasını yönetmekle sorumlu olan Belgocontrol'un sorumlu olduğu belirtildi. Belçika hava sahasının kapatılması toplamda altı havaalanını etkiledi.

Yerel saat ile 16:00'dan itibaren yurt dışı ve yurt içi Belçika uçuşlarına izni verilmemekte. Belgocontrol'ün sözcüsü Alain Kniebs, olayı çok istisnai olarak değerlendirdi ve hava sahasının "gökyüzünü temizle" (bir prosedür) olarak adlandırılan güvenlik nedenleriyle kapatıldığını belirtti.

Uçuş kontrol şirketi Belgocontrol, kaç uçuşun veya yolcunun etkilendiğini henüz tespit edemedi. Olaydan Belgocontrol'ün sorumluluğunda olan, 8.000 metrenin (26.000 feet) altında uçan tüm uçakların etkilendiği belirtildi. Bu aralığın üzerinde uçan tüm jetler ise başka bir denetleyici olan Maastricht tarafından yönetildiği için bir problem yaşamadılar.

Kaynak : https://phys.org/news/2018-07-belgian-airspace-glitch.html
7
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
1
0
0