Beyaz Saray'ın Yeni Gümrük Vergisi, Apple Watch Fiyatlarını %10 Artırabilir

9
7
3
0
0
Reuters'tan gelen bilgilere göre Beyaz Saray, Çin'den ithal edilen 200 milyar dolar değerindeki ürüne gümrük vergisi getirecek. Gerçekleşmesi halinde Apple Watch fiyatları %10 zamlanabilir.

Kullandığımız pek çok ürün Apple, Google gibi Amerikan şirketlerine ait olsa da üretimleri Çin’de gerçekleşmektedir. Dolayısı ile Amerika, kendi şirketlerinin markalarını taşıyan ürünler için Çin’e her yıl yüz milyarlarca dolar ödeme gerçekleştirmek zorunda kalıyor.

Akıllı telefon ve dizüstü bilgisayarlar, Beyaz Saray’ın gümrük vergisi kanunundan paçayı yırtmayı başarmıştı. Ancak görünüşe göre Beyaz Saray, yeni bir gümrük vergisi kanunu için çalışmalar yürütüyor ve gerçekleşmesi halinde Apple Watch, Sonos Hoparlör gibi popüler ürünler de söz konusu gümrük vergilerinden etkilenecekler.

Birleşik Devletler başkanı Donald Trump, Çin ile başlatmış oldukları ticaret savaşında oldukça agresif bir tutum sergiliyor. Reuters’ın haberine göre Beyaz Saray, Çin’den gelen 200 milyar dolar değerindeki ürüne gümrük vergisi getirmeyi planlıyor. Gümrük vergisi gelmesi halinde etkilenen ürünlerin fiyatlarında %10’luk bir artış gerçekleşmesi olası.

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/7/20/17594768/white-house-tariffs-china-apple-sonos-fitbit-products
9
7
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
7
3
0
0