BNB Chain Hacklendi: Ne Kadar Para Çalındığı Açıklandı...

29
12
5
5
2
Dünyanın en büyük blokzincirlerinden BNB Chain hacklendi. Binance yönetiminine göre bu saldırı kapsamında 100 milyon dolar civarında kripto para çalındı. Ancak üçüncü taraf kaynaklara göre saldırının kapsamı çok daha büyük.

Dünyanın en büyük blok zinciri BNB Chain ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. BNB Chain'in siber saldırıya uğradığı açıklandı. Kim olduğu bilinmeyen bir veya birden fazla hacker, bu siber saldırı sonucunda blok zincirden kripto para çalmayı başardı. BNB Chain'deki tüm işlemler durdurulurken çalınan kripto para miktarı ile ilgili çok ciddi iddialar dolaşıyor.

Konuyla ilgili resmi açıklamalar, BNB Chain'in resmi sosyal medya hesaplarından yapıldı. Yapılan ilk açıklamada, ağda normal olmayan aktivitelerin tespit edildiği ve bu nedenle de ağın durdurulduğu ifade edildi. İkinci açıklamada ise siber saldırıyı duyuran yetkililer, tüm fonların güvende olduğunu açıkladılar. BNB Chain'in Twitter hesabına baktığımızda, konuyla ilgili çalışmaların hala devam ettiğini, saldırıların püskürtülebilmesi için BNB Chain'e yönelik güncellemeler yapıldığını görüyoruz.

Saldırının büyüklüğünün 600 milyon dolar olabileceği düşünülüyor!

Binance

Blockchain teknolojileri üzerine güvenlik ve analiz çalışmaları yapan PeckShield, blok zincirdeki saldırıyı duyuran ilk isimlerden biriydi. Binance'te işlem kayıtlarını gösteren BscScan'daki verileri inceleyen PeckShield analistleri, ilk aşamada 586 milyon dolar civarında değere sahip 2 milyon BNB'nin hareketini tespit ettiler. Sürecin sonunda ise 600 milyon dolarlık kripto paranın çalınmış olabileceğine ilişkin bilgiler paylaşıldı. Ancak BNB Chain yönetimine göre böyle bir durum söz konusu değil. Binance, saldırı büyüklüğünün 70-80 milyon dolar aralığında olduğunu açıkladı. Çalınan kripto paranınsa yalnızca 7 milyon dolarlık bölümü için dondurma işlemi yapılabildi.

Saldırı, Binance ile ilişkili değil:

Binance, BNB Chain'e yönelik siber saldırının Binance ile ilgili olmadığını paylaştı. Bununla birlikte Binance'in BNB Chain üzerinde kontrol sahibi olmadığını vurguladı. Borsa tarafından paylaşılan açıklama şu şekildeydi:

"BNB Chain, topluluğu tarafından yönetilen, herhangi bir merkezi olmadan çalışan ve günlük aktif kullanıcı sayısı bakımından dünyanın en büyük akıllı sözleşme blokzinciridir. Operasyona geçmesinden bu yana, 163 milyon farklı adresten 3 milyar işlemi gerçekleştirerek düşük gas ücretleri ve sıfır gecikme süresi sayesinde geliştiriciler için büyük bir kullanıcı kitlesini erişime sunmaktadır. Binance ise DeFi, Meta Evrenler, blockchain oyunları, NFT’ler ve daha fazlasını kapsayan birden çok kategoride Binance Smart Chain’i kullanan 1.400’ün üzerindeki proje ve dApp’ten oluşan bir ekosistemdir.

Bir zincirler arası köprü olan BSC Token Hub’da gerçekleşen bahsi geçen olayda Binance’in herhangi bir kaybı ve zararı bulunmamaktadır ve bu durumdan Binance kullanıcıları herhangi bir şekilde etkilenmemiştir."

BNB Chain, siber saldırıyı kabul etti:

Potansiyel bir istismarı tespit ettik ve ağı askıya aldık. Tüm sistemler kontrol altına alınmış durumda. Güvenlik açığını araştırmaya devam ediyoruz.

Çalınan kripto paralarla ilgili resmi açıklama:

Ağdan alınan kripto para miktarı, ilk tahminlere göre 70-80 milyon dolar civarında. Bunun 7 milyon doları ise dondurulmuş durumda.

BNB Chain'den güncelleme açıklaması:

BNB ağı için hazırladığımız son güncellemeyi yayınladık. Tüm geliştiricilerin yükseltme yapmasını istiyoruz. Böylelikle hacker hesapları durdurulacak.

Binance CEO'su CZ'den hack açıklaması

BSC Token Hub'daki bir güvenlik açığı sayesinde fazladan BNB basıldı. Ağın askıya alınmasını istedik ve her şey kontrol altında. Verdiğimiz rahatsızlık için özür dileriz.

CZ'ye göre çalınan kripto para miktarı şöyle:

Tahminlerimize göre saldırı büyüklüğü 100 milyon dolar civarında. Bu rakam, son BNB yakımının dörtte biri kadar.

Üçüncü taraflara göreyse saldırının büyüklüğü 600 milyon dolar civarında:

BNB Chain'de iki büyük ödül talebi var. BscScan'a göre her biri 1 milyon BNB olmak üzere iki talep var.

29
12
5
5
2
Emoji İle Tepki Ver
29
12
5
5
2