Bioware, Mass Effect'teki 'Trans' Karakter İçin Özür Diledi

7
0
0
0
0
Mass Effect Andromeda şu ana kadar büyük bir hayal kırıklığı oldu. Ancak olayın farklı boyutları da var. Yapımcı Bioware, oyunda özensizce işlenmiş "Trans" karakterden dolayı resmen özür diledi.

Hainly Abrams adlı karakter, Mass Effect Andromeda'da ilginç bir rol oynuyor. Karakterin etrafındaki tartışmalar, karakterin transgender kimliğinin beceriksizce ele alınışından, özellikle de tamamen yabancı birine (Ryder) hiç sormaksızın geçmişini dökmesinden kaynaklanıyor. Sahne, hiçbir şekilde hoş karşılamayan türde ve beceriksizce son buluyor. Bu, Dragon Age'den Cremisius Aclassi'nin ele geçirilmesine benziyor. Zira benzer bir durum Dragon Age'te de yaşanmıştı. Bioware sözcüsü şu açıklamayı yaptı:

“Bioware olarak mümkün olduğunca kapsayıcı olmaya çalışan bir şirket olarak biliniriz ve böyle bilinmeye devam etmek istiyoruz. Maalesef yazarlarımız konuyu biraz özensizce ele almış. Gerekenler yapılacaktır.”



Şirketin karakterin beceriksizce ele alınmasına rağmen, tarafları dinlemekle kalmayıp özür dilemesi ve oyundaki iletişim kutusunu değiştirmeye istekli tavrı herkes için olumlu bir gelişme.  

7
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
0
0
0
0