Bir Adam Aynı Yıl İçinde İkinci Kez Lotoyu Tutturdu! Bunun Matematiksel İhtimali Ne?

29
11
6
6
4
Fransa'da yaşayan bir vatandaş, ülkenin en bilinen sayısal loto benzeri oyunununda ikinci kez milyoner olmayı başardı. Uzmanlar bu durumun matematiksel ihtimalini belirledi.

Fransa'nın güneydoğusunda hayatını sürdüren ve ismi açıklamayan bir Fransız, 2016 yılının Kasım ayında "Benim Milyonum" isimli sayısal loto oyunununda tam 1 milyon euro'nun sahibi oldu. Ödülü olan bir milyonu çekmesine rağmen alışkanlıktan mıdır bilinmez, kendisi her hafta loto oynamaya devam etti.

Aynı adam, geçtiğimiz hafta 1 milyon euro'luk ödülü bir kere daha kazandı! Kendisine bileti satan ve Fransa'nın Haute-Savoie bölgesinde iş hayatına devam eden büfe ise haberi duyunca hiçbir tepki vermediğini, adamın buna alıştığını düşündüğünü belirtti.

Le Parisien gazetesi de bizim gibi bunun matematiksel oranını merak etmiş olacak ki matematik uzmanlarına danışmış. Buna göre herhangi bir bilet alan vatandaşın ödül alma olasılığı 19 milyonda bir olarak belirtilmiş. Aynı kişinin, farklı bir tarihte ikinci kez bu ödülü alması olasılığı ise 16 trilyonda bir olarak belirlenmiş.

Her büyük ikramiye sonrası söylenen 'umarız ihtiyacı olan birine gitmiştir' klişesinin bu kez gerçek olmadığı kesin. Ne diyelim, bazıları gerçekten de şanslı doğuyor.

29
11
6
6
4
Emoji İle Tepki Ver
29
11
6
6
4