Bir Devrin Sonu: Apple iPhone 4 Desteğini Tamamen Kesiyor!

21
8
4
2
0
Yeniler gelirken eskiler ölmeye devam ediyor. Apple, iPhone 7 öncesinde iPhone 4'ün fişini çekti.

Sadece üç gün sonra merakla beklenen yeni telefonu iPhone 7'yi resmi olarak tanıtacak olan Apple, bu tanıtıma paralel olarak bir dönemin en önemli cihazlarından birine de veda etmeye hazırlanıyor; iPhone 4.

2010 yılında lansmanı bizzat Steve Jobs tarafından yapılan iPhone 4, Apple adına son derece önemli bir yeri olan cihazdı. Zira iPhone 4, Apple adına ciddi bir başarı elde etmişti. Ancak ''her güzelin bir kusuru vardır'' lafı iPhone 4 için de geçerliydi.

O dönemlerde yeni çıkan iPhone 4'lerde 'anten' sorunu baş göstermişti. Telefonu sol elinize aldığınızda eliniz anten kısmının üstüne geliyor, bu durum da telefonun çekmemesine sebep oluyordu. İlk başlarda Apple bu tarz bir hata olduğunu kabul etmedi. Sonrasında ise rahmetli Steve Jobs'ın efsane açıklaması geldi; ''telefonu yanlış tutuyorsunuz''...

Tabi sorun hemen hemen her kullanıcıda baş gösterince Apple o dönemlerde ücretsiz sinyal arttırıcı kılıf tarzında şeyler de dağıtıp soruna bir nebze çözüm bulmaya da çalışmıştı. Ancak bu durum, iPhone 4'ün başarısını gölgelemedi. İşte şimdi o iPhone 4, kelimenin tam anlamıyla tarih oluyor.

Apple tarafından yapılan açıklamaya göre 13 Eylül'de, yani iPhone 7'nin tanıtılmasından 6 gün sonra, iPhone 4 resmi olarak bitmiş olacak. Yani bu şu anlama geliyor; ne Apple, ne de Apple ile anlaşmalı firmalar artık iPhone 4'ü yazılımsal ve donanımsal olarak desteklemeyecek. Uzun lafın kısası aranızda hala iPhone 4 kullananlar var ise şunu söyleyelim; telefonunuzla vedalaşmanız için son 9 gün. 

Kaynak : http://www.phonearena.com/news/Apple-will-completely-end-iPhone-4-hardware-support-this-month_id84954
21
8
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
21
8
4
2
0