Bir Devrin Sonu: "USB'yi Güvenle Kaldır" Uyarısı Tarih Oluyor

92
12
9
7
3
Ek hafıza araçları olan harici diskleri, USB bellekleri çıkarmadan önce kaldırma işlemiyle uğraşmak, yakın zamanda geçmişte kalacak.

USB bellekler ve harici diskler, bilgisayarlardan fiziksel olarak ayrılmadan önce güvenli şekilde kaldırılmaya ihtiyaç duyuyorlar. Nesillerdir verilerin ve cihazların korunması için kullanılan 'Güvenle Kaldır' uyarısı yakında tarih olacak. Bu zamana kadar Güvenle Kaldır diyerek USB'nin bilgisayarla bağlantısını kesmek, ardından sürücüyü çıkarmak gerekiyordu.

Windows 10, 1809 versiyonundan itibaren istediğiniz her an USB hafıza donanımlarını kaldırmanızı sağlayacak bir özelliğe kavuşuyor.

Donanımı güvenle kaldırma işleminin önemi, verilerin cihaz çıkarılmadan önce kaydedildiğinden emin olma amacı taşıyor. Aksi durumlarda veriler kaybolabiliyor ya da dosyalar zarar görebiliyor. Ayrıca hafıza araçlarının da mekanik hasara uğramaları riski bulunuyor. Yeni özellikle birlikte bu sorun ortadan kalkıyor.

Windows 10, kullanıcılara USB depolamanın kullanımı için iki farklı seçenek sunacak. Şu andaki standart olan Daha İyi Performans, güvenli kaldırma işleminin yapılmasını gerektirecek ancak daha hızlı okuma ve yazma işlemi gerçekleştirmeyi mümkün kılacak. Yani yıllardır var olan sistemin devamı olacak.

Diğer sistem ise, sorunlarıyla bilinen 1809 güncellemesi ve sonrası için Microsoft’un Hızlı Kaldırma seçeneğine sahip. Bu modda cihazları, öncesinde bir işlem yapmadan bilgisayardan çıkarmak mümkün. Bu sistemin eksisi ise daha yavaş okuma ve yazma işlemi yapılıyor olması.

Kullanıcılar iki seçenekten hangisini istiyorlarsa onu seçebilecekler.

92
12
9
7
3
Emoji İle Tepki Ver
92
12
9
7
3