Bir Fotoğrafçı, Planktonlar Sonucu Ortaya Çıkan Eşsiz Manzarayı Fotoğrafladı

28
1
1
0
0
Fotoğrafçı Kris Williams, mikroskobik boyutlardaki deniz canlıları planktonların çıkardığı ışığı fotoğraflayarak ortaya güzel kareler çıkarmayı başardı.

Süngerbob adlı bir çizgi film sayesinde tanıştığımız planktonların, hareket nedeniyle rahatsız olduklarında parlayan bazı türleri bulunmaktadır. Galler sahillerine inen Fotoğrafçı Kris Williams, planktonların neden olduğu bu parlamaları fotoğraflamayı başardı.

Williams, Galler'in kuzey sahilindeki bir ada olan Anglesey'de yaşayan bir doğa fotoğrafçısıdır. İlgi alanlarından biri de gece manzaralarını fotoğraflamaktır. Kris Williams, yaşadığı adadaki plajın iç tarafta kalması nedeniyle plankton bulmak için her mevsim iyi bir yer olduğunu keşfetti ve bu çalışmayı gerçekleştirdi.

Williams, fotoğrafların yanı sıra 5 dakikalık güzel bir video çekerek takipçileriyle paylaştı. Doğanın bir armağanı olan bu plankton türleri, her türlü hareketten rahatsız olmaktadır. Suda yürümeniz, taş atmanız veya suyu bulandırmanız bile parlamaları için yeterli olmaktadır.

Kaynak : https://petapixel.com/2018/07/06/photographer-captures-the-beauty-of-bioluminescent-plankton/
28
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
28
1
1
0
0