Çok Önemli Bir Kaynak, PlayStation 5'in Fiyatını ve Çıkış Tarihini Açıkladı

74
13
12
10
7
PlayStation 5 için geri sayım sürerken ortaya dikkat çeken bir iddia atıldı. The Last of Us Part 2'nin çıkış tarihini sızdıran kaynak, şimdi de PlayStation 5'in fiyatını ve çıkış tarihini açıkladı.

Japon teknoloji devi Sony, geçtiğimiz dönemlerde yaptığı bir açıklamalarla PlayStation 5'in yaklaşmakta olduğunu resmen duyurdu. Şirket, yeni oyun konsolunun çıkış tarihini net olarak vermedi ancak 2020 yılının sonunu işaret etti. Yaklaşık bir sene sonra Sony'nin yeni PlayStation'ıyla hep birlikte tanışmış olacağız.

PlayStation 5'le ilgili mevcut bilgiler yok denecek kadar az. Kimi zaman sızıntılar kimi zaman da Sony tarafından yapılan açıklamalar, PlayStation 5'le ilgili bazı bilgileri edinmemizi sağlamış olsa da oyunsever, Sony'nin bugüne kadar yaptığı açıklamalardan çok da memnun değiller. Çünkü Sony, bugüne dek PlayStation 5'le ilgili somut bir bilgi vermedi diyebiliriz. Özellikle de en çok merak edilen çıkış tarihi ve fiyat konusuna hiçbir zaman değinilmedi.

PlayStation 5

Şimdi ise dikkate alınması gereken bir kaynak, PlayStation 5'le ilgili çok önemli iki sızıntıyı kamuoyu ile paylaştı. İddiaların sahibi, Sony'nin bir süredir beklenen oyunlarından The Last of Part 2'nin çıkış tarihini çok önceden sızdıran kişi. Bu yüzden bu iddialar, oyunseverleri heyecanlandıracakmış gibi görünüyor. Çünkü kaynak, PlayStation 5'in ne zaman çıkacağını ve fiyatının ne olacağını söylüyor.

Söylentilere geçmeden önce şu konuya değinelim. Kaynağımız, PlayStation 5'in 1994 yılından beri üretilen PlayStation oyunlarının tümüyle uyumlu olacağını söylüyor. Yani yeni konsol, PlayStation 1 için geliştirilen oyunlara ait diskleri bile çalıştırabilecek. Dilerseniz şimdi de, PlayStation 5'in çıkış tarihi ve fiyatının ne olacağı ile ilgili açıklamalara geçelim.

PlayStation 5

Kaynağın iddialarına göre PlayStation 5, 20 Kasım 2020 tarihinde piyasaya sürülecek ve fiyatı da 499 dolar (yaklaşık 2.800 TL + vergiler) olacak. Aslına bakacak olursak bu tutar bir hayli makul görünüyor çünkü Sony, PlayStation 5 için beklentileri ciddi anlamda yüksek tutmaya çalışıyor.

Ortaya atılan iddiaların gerçekleşme ihtimali bulunduğu kadar, asılsız olma ihtimali de söz konusu. Son sözü söyleyecek olan elbette Sony ve şirket tarafından yapılacak açıklamalar, kaynağımızın doğru mu yoksa hatalı mı olduğunu gösterecek.

Kaynak : https://www.gamebyte.com/leak-supposedly-reveals-release-date-and-price-of-the-ps5/
74
13
12
10
7
Emoji İle Tepki Ver
74
13
12
10
7