Square Enix, PlayStation 5 İçin Gelecek Oyunu Duyurdu

11
5
3
2
0
Square Enix, PlayStation 5 için üzerinde çalıştıkları oyunu Londra’daki bir hayran buluşmasında açıkladı. Square Enicx, PlayStation 5 için bir Final Fantasy oyunu üzerinde çalışıyor.

Square Enix, popüler oyunları Final Fantasy’nin PlayStation 5 için geliştirildiğini doğruladı. Daha doğrudan söylemek gerekirse Square Enix, Final Fantasy XIV: A Realm Reborn'u PlayStation 5'e uyarlamaya çalışıyor. Ancak oyunun uyarlanmasının ne zaman sona ereceği belli değil. 

PlayStation 5’e gelecek Square Enix oyunu ile ilgili bilgi, Londra’da gerçekleşen hayran buluşması sırasında ortaya çıktı. Final Fantasy UK Twitter sayfasına göre hayran buluşması sırasında Final Fantasy oyunun yöneticisi olan Naoki Yoshida sahneye çıktı ve ekibinin oyunu PS5’te başlatmak ve çalıştırmak için çalıştığını söyledi. Yoshida’nın yeni oyuna dair verdiği bilgi sadece bu kadar. 

Final Fantasy PlayStation 5

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn, Ağustos 2013’te PC ve PS3 için piyasaya sürülmüştü. Oyun bir yıl sonrada Mac ve PS4’ler için uyumlu hale getirilmişti. Oyun, 2010 yılında piyasaya sürülen ancak insanlar tarafından beğenilmeyen Final Fantasy XIV’un yeni versiyonu olarak görünüyor. Oyun uzun zamandır piyasada olmasına rağmen oyuncular tarafından hala beğenilerek oynanıyor. 

Yeni nesil PlayStation olacak PlayStation 5’in ise geriye dönük uyumluluğu desteklemesi bekleniyor. Ancak PlayStation 5’in destekleyeceği geriye dönük uyumluluğun nasıl olacağı belli değil. PS5, PlayStation 4’teki bütün oyunları destekleyebilir ya da PS4 oyunlarının bazılarını destekleyebilir. Bu konu ile ilgili olarak Sony’den şimdiye kadar bir açıklama gelmedi. 

Oyun severler dört gözle Sony’nin yeni oyun konsolu olacak PlayStation 5’i bekliyor. Square Enix tarafından yapılan bu açıklama ile de Final Fantasy hayranları hem PlayStation 5’i hem de PS5’e gelecek olan Final Fantasy oyununu beklemeye başladılar.

Kaynak : https://comicbook.com/gaming/2019/11/20/ps5-playstation-5-final-fantasy-ffxiv/
11
5
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
11
5
3
2
0