Bir Tesla Modeli Daha Park Halindeyken Alev Aldı

34
8
6
4
2
Bir Tesla Modeli Daha Park Halindeyken Alev Aldı
Çin'de park halinde olan bir Tesla otomobilin altından birden bire dumanlar gelmeye başladı ve kısa süre içinde araç alev aldı.

İster elektrikli, ister benzinli, ister LPG’li olsun; her otomobilin kaza yaptıktan sonra yanma ihtimali vardır. Bununla birlikte şu ana kadar elektrikli otomobillerin benzinli otomobillere göre daha fazla yandığına dair resmi bir istatistik de bulunmuyor. Yine de son dönemlerde artış gösteren ‘Tesla otomobil yandı’ haberleri dikkat çekmeye başladı.

Çin’in Şangay kentinde park halinde olan bir Tesla otomobili, kendi kendine alev aldı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülere göre yangın, aracın alt tarafında başladı ki bu da yangının batarya kaynaklı olduğu anlamına geliyor. Görüntüler, aracın yangın esnasında şarj olduğuna dair bir ipucu sağlamıyor.

Haberin başında da belirttiğimiz gibi araçların kaza sonrasında alev alması anormal bir durum değil fakat park halinde bir aracın durup dururken alev alması oldukça düşündürücü.

Tesla, olayla ilgili incelemesini tamamladıktan sonra daha detaylı bir bilgilendirme sağlayacaktır ancak son zamanlarda Tesla otomobillerin yandığına dair haberlerin artış göstermesi, elektrikli otomobillere olan güveni sorgulatıyor.

Kaynak : https://electrek.co/2019/04/21/tesla-bursting-into-flames-video/
34
8
6
4
2
Emoji İle Tepki Ver
34
8
6
4
2