7
4
1
1
0

Bildiğiniz üzere Bitcoin başta olmak üzere kripto paralar, şu anda dünyanın ekonomik yapısında büyük değişikliklere yol açmak üzere popülerleştikçe popülerleşiyor. Bu popülerliğin sonucunda doğal olarak birçok işletme, bu paralarla alışveriş olanağı sağlıyor. Bu yüzden dünyanın birçok yerinde kolayca kripto para elde etmeyi sağlayacak yöntemler artıyor.

Gün içinde gerekli bir durumda kripto para satın almanın yollarından biri de ‘Bitcoin ATM’leri. Dünyada sayıları gittikçe artan Bitcoin ATM’leri ülkemizde henüz pek yaygın değil. Ancak biz merak ettik ve sizin de merak edeceğinizi düşünerek gidip birini deneyelim dedik.

Bitcoin ATM’si ne işe yarar? Güvenilir midir?

bitcoin atm'si

Bitcoin ATM’lerinin aslında bildiğimiz ATM’lerden pek bir farkı yok. Bu ATM’lerde dijital ortamda var olan paranızı kontrol edebiliyor; nakit halinde çekebiliyor ya da nakit yatırarak Bitcoin satın alabiliyorsunuz. ATM’den ATM’ye değişen şekilde çeşitli altcoinleri de buralardan elde etmek mümkün.

Güvenilirlik kısmına gelecek olursak bu ATM’lerin herhangi bir kripto para borsasından farkı olmadığını söyleyebiliriz. Dijital cüzdanınız telefon numaranızla doğrulandıktan sonra istediğiniz işlemi gerçekleştiriyorsunuz. Gönderimler 30 dakikadan 4 saate kadar vakit alabilirken firma, işlem yaptığınız miktara göre %15’e kadar kesit alabiliyor. Bizim incelediğimiz makine, herhangi bir sorun yaşanması durumunda aranabilecek bir destek numarası da barındırıyor. Ancak biz Bitcoin alırken herhangi bir sorun yaşanmadı.

Türkiye’de 10 tane, dünyada 14 bin civarında Bitcoin ATM’si bulunuyor

Bitcoin ATM'si

Türkiye’de kripto para yatırımcılığı oldukça yaygın olsa da henüz günlük alışverişlerde kullanımı pek yaygın değil. Bu yüzden İzmir’de 1, İstanbul'da 9 tane olmak üzere ülkemizde 10 adet Bitcoin ATM’si bulunuyor. Dünyada şu an 14 bin civarında olan bu sayı her gün artıyor. Bizim gidip bizzat işlem yaptığımız ATM ise İzmir’in Bornova ilçesinde yer alıyor. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan direkt videomuza geçelim, iyi seyirler.

7
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
4
1
1
0