BitTorrent, 140 Milyon Dolar Karşılığında Kripto Para Birimi Tron'un CEO'suna Satıldı!

14
5
3
3
2
Pekin merkezli teknoloji girişimcisi Justin Sun'un BitTorrent'i satın aldığı belirtildi. Henüz taraflardan resmi bir açıklama gelmese de satışa kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoloji dünyasıyla yakından ilişkili olan takipçilerimiz Justin Sun ismini duymuş olmalı. Kendisi son dönemlerin yükselen kripto para birimlerinden olan Tron'un da sahibi olarak biliniyor. Sun, şirketi adına görüşmeleri yürütmüştü ve gelen haberlere göre anlaşma sağlandı.

140 milyon dolarlık teklifin kabul edildiği ve bu tutarın tamamının nakit olarak ödeneceği söylenmekte. Bitorrent Now isimli uygulaması da hesaba katılınca dünyada şu an 170 milyon aktif kullanıcısı bulunan BitTorrent'in ederinin daha fazla olması gerektiğini düşünüyor olabilirsiniz. Ancak Spotify ve Netflix gibi streaming uygulamalarının yaygınlaşması ve korsan kullanımının hiç olmadığı kadar azaldığı günümüzde BitTorrent'in de değeri düştü.

Satışa dair şu ana dek resmi bir yalanlama veya onay gelmiş değil. Buna karşın kaynakların oldukça sağlam olduğu bilinen ekonomistler olması yakında bu haberin resmileşeceğine işaret ediyor. Taraflardan birinin açıklamasıyla kesinlik kazanacak olsa da BitTorrent'in artık Justin Sun'a ait olduğunu söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.neowin.net/news/bittorrent-has-been-sold-to-blockchain-startup-for-an-alleged-140-million
14
5
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
14
5
3
3
2