Boeing: "Mars'a İlk İnsanı Biz Taşıyacağız"

1
0
0
0
0
Ellon Musk'ın Mars'ta koloni kuracağını söylemesinden sonra Boeing'den bu işi ilk yapan firma olacaklarına dair açıklama geldi.

Mars’ta koloni kurma son elli yıldır bilim-kurgu filmlerinin baskın temalarından biri. Günümüz teknolojisinde geldiğimiz noktada artık bir hayal olmaktan çıkıp gerçeğe dönüşüyor. Firmalar aralarında Mars'a ilk insanı göndermek için rekabet ediyorlar. Bu noktada en popüler konuşmaları ve yatırımları yapan Elon Musk, SpaceX ile bu hayali gerçekleştrmek için adımlar atarken ünlü uçak ve uzay teknolojileri şirketi Boeing bu konuda oldukça iddialı olan Elon Musk’a meydan okudu!

Boeing firmasının CEO’su Dennis Muilengburg yaptığı açıklamada “Mars’a ilk adım atan kişinin Boeing rocketlerinden ineceğine eminim” dedi. Muilengburg’un bu açıklaması, Elon Musk’ın Mars’ı kolonileştireceğini söylediği konuşmasından bir hafta sonra geldi.

Musk’ın hedefi 2024’de başlayacak yolculuk ile 2025’te ilk insanı Kızıl Gezegen’e indirmek. Yine de anlaşılıyor ki Tesla Motor’un ve SpaceX'in sahibi olan Musk, bu konuda biraz fazla iyimser. Boeing firması halihazırda 2030’larda Mars’a gidecek bir uzay gemisi sistemi üzerinde çalışıyor. Musk ise kendi şirketi SpaceX’in yapacağı gemi için ürettiği motorun testini başarı ile yaptığını ileri sürdü.

Her iki şirket de ABD hükümetinden ihale almış durumda. Fakat projeyi ilk tamamlayanın kim olacağı konusunda yarışıyorlar. İlk giden ister SpaceX ister Boeing olsun bir zamanlar sadece film olabilen şeyleri yaşam süremiz içinde göreceğiz gibi geliyor!

Kaynak : http://money.cnn.com/2016/10/05/technology/boeing-mars-spacex-elon-musk/index.html
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0