Bugatti Chiron ve Şampiyon Formula 1 Aracı Karşı Karşıya Geldi [Video]

40
8
3
2
0
Hem görünüşüyle hem performansıyla gönülleri fetheden Bugatti Chiron, 2011 model bir Formula 1 Red Bull yarış aracıyla karşı karşıya geldi. 3 aşamalı karşılaştırmada oldukça ilginç sonuçların elde edildiğini söyleyebiliriz.

İtalya merkezli Bugatti’nin, Chiron modellerinin yeni versiyonlarıyla hız rekorlarını yerle bir etmeye geldiğini sizlerle paylaşmıştık. Şimdi de İngiliz otomobil basın kuruluşu Carwow; klasik Chiron'u, Formula 1 2011 sezonunda Red Bull'a şampiyonluk getiren efsane araç RB7 ile karşı karşıya getirdi.

Evet, iki aracın klasmanı birbirinden fazlasıyla farklı. Ancak ikisi de dünyanın en hızlı arabaları arasında yer alıyor, dolayısıyla böyle bir videoyu tüm otomobil severler içten içe bekliyordu. CarWow kanalı da kafamızdaki bu beklentiyi gidermemize yardımcı oldu. İki araç drag yarışında bir araya geldi.

RB7 750 beygire sahipken Chiron 1500 beygire sahip

RB7 tarafında 2,4 litrelik V8 bir motor bulunuyor. Bununla birlikte 750 beygir güç üreten RB7, sürücüsüyle birlikte yaklaşık 650 kilogram ağırlığa sahip oluyor. Chiron’a geldiğimizde ise 8 litrelik W-16 bir motor görüyoruz. Bu motorla birlikte 1500 beygir güç üreten Chiron’un ağırlığı ise yaklaşık 2 ton olarak karşımıza çıkıyor.

Ses testine gelindiğinde RB7’nin dakikada 18.000 devir yaptığını görüyoruz. Bu da oldukça güzel bir ses çıkarmasını sağlarken Chiron’a geldiğimizde devir sayısının 4000 ile sınırlandırıldığını görüyoruz. Bu da lüks aracımızın ses testinde geride kalmasına sebep oluyor.

RB7 Bugatti

400 metrelik yarışa geldiğimizde ise RB7’nin pek de zorlanmadan Chiron’u geride bıraktığını görüyoruz. Fakat 1,6 km’lik orta mesafeli yarışta, devreye giren turbo gibi faktörlerle birlikte başta geriden gelen Chiron’un RB7’yi yakaladığını ve hatta yarışı kazandığını görüyoruz.

Fren mesafesinde ise RB7, daha kısa fren mesafesiyle öne geçiyor. RB7 aracının yaklaşık olarak 87 milyon dolar (yaklaşık 762,6 milyon lira) tutabileceği söyleniyor. Chiron ise 2,5 milyon dolarlık (yaklaşık 21,9 milyon lira) fiyatıyla bu aracın yanında oldukça ucuz görünüyor diyebiliriz.

Kaynak : https://www.carwow.co.uk/blog/drag-race-red-bull-rb7-f1-cars-vs-bugatti-chiron
40
8
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
40
8
3
2
0