Canı Sıkılan Ergen, T-Mobile’ı Hackleyerek Kendine Sınırsız 4G Hizmeti Sağladı!

4
1
0
0
0
Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan 17 yaşındaki Jacob Ajit, kullandığı operatörü olan T-Mobile’ı hackleyerek kendine sınırsız 4G bandında internet paketi ayarladı.

Günümüzde internet ve teknolojinin hızla gelişmesi sayesinde her gelen yeni nesil teknolojiye daha yatkın ve yazılım/donanım/programlama bilgisi bakımından bir önceki nesile göre daha iyi bir şekilde yetişiyor. Bundan yıllar önce hacker denildiğinde başını bilgisayardan kaldırmayan sürekli kodlarla uğraşan gizemli tipler akla gelirken günümüzde birçok genç -her ne kadar olayı sosyal medya profili patlatma olarak düşünse de- kodlama ve yazılım konusunda bilinçli ve hatta ortalama bilginin üzerinde bir gelişmeyle kendilerini gösterebiliyorlar.

İşte buna bir farklı örnek de Amerika Birleşik Devletleri’nden geldi. Daha 17 yaşında olan Jacob Ajit, Fairfax, Virginia’da bulunan Thomas Jefferson Bilim ve Teknoloji Lisesi’nde öğrenci okuyorken can sıkıntısından T-Mobile adlı operatörün ön ödemeli (kontörlü) sim kartlarından birini satın alıp hackleyerek kendine sınırsız 4G internet hizmeti sağlamış.

Bunu da özellikle ülkemizde 4.5G’ye geçiş sırasında fazlasıyla kullandığımız Speestest uygulaması üzerinden fark etmiş. Şöyle ki; bildiğiniz gibi kontörlü olarak bildiğimiz sim kartlar yaptığınız ödeme karşılığında konuşma, dakika ve internet hizmeti sunuyor. Ancak Ajit internet hizmetinin hep açık olduğunu sadece kontör yüklemediği zamanlarda internet erişiminin otomatik olarak bloklandığını keşfediyor. Bunu da biraz önce bahsettiğimiz gibi kontörü olmamasına rağmen Speedtest uygulamasından bağlantı hızı testi yapabildiğinde fark etmiş.

Bunun sebebinin ise speedtest vb uygulamalar kullanırken internet erişiminde sorunsuz bağlantı için host dosyasına eklenen “/speedtest” ekinden olduğunu fark eden genç, mobil bağlantısına yönlendirdiği sunucunun host dosyasına /speedtest ekleyerek kontörlü hattında kuruş olmamasına rağmen sınırsız internet erişimi yapabildiğini belirtiyor.

Hatta bu durumu T-Mobile’a da ileten eleman daha şirketten herhangi bir geri dönüş de almamış. Ancak durumu Medium’dan duyuran gencin bu fark ettiği açığa dair T-Mobile’ın önlem almadığı da belirtiliyor. Bakalım şirket tarafından bu olay duyurulduğunda bir açıklama gelecek mi ya da bu açığı sonuna kadar kullanmak yerine T-Mobile’a bildirdiği için bir ödül ya da tebrik alma durumu olacak mı göreceğiz

4
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
1
0
0
0