Cep Telefonuna Kredi Kartıyla Taksit Yasağı Kalkacak mı?

2
0
0
0
0
Cep Telefonuna Kredi Kartıyla Taksit Yasağı Kalkacak mı?
Son dönemde cep telefonuna taksit yasağının kalkacağı haberi gündemde olsa da henüz net bir gelişme yok. Peki cep telefonuna taksit yasağı kaldırılacak mı?

Bildiğiniz gibi Ağustos’un ortalarında kredi kartına taksit sayısının arttırılacağı yeni düzenlemeyle birlikte bir süredir uygulanan cep telefonuna kredi kartıyla taksit yasağının kaldırılacağı gündeme gelmişti.

Ancak Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin planladıkları kredi kartına taksit sayısının arttırılmasının bayramdan sonra uygulanacağı ve cep telefona taksit konusunda ise cari açığı büyütmeden taksit imkanına yönelik bir çalışma yapacaklarını açıklaması, arından da cep telefonlarına taksit için başvurulan mevcut yöntemlerinin önüne geçileceği açıklaması dolaylı olarak cep telefonuna kredi kartına taksit yasağının kalkmayacağı ve mevcut taksit yöntemlerinin de kısıtlanacağı iddialarını gündeme getirdi. Peki son durum ne?


Geçtiğimiz günlerde İzmir Elektronikçiler Odası Başkanı Ali Üstün’ün cep telefona kredi kartıyla taksit uygulaması üzerine yaptığı açıklamaya göre, Canikli’nin açıklamaları kredi kartıyla taksit yasağının kaldırılacağını işaret ediyor.

Üstün, bu yasağın kaldırılmasının esnaf açısından rahatlatıcı bir karar olduğunu söylerken Üstün’ün açıklamasını da hesaba kattığımızda şu anda en büyük ihtimal kredi kartına taksit uygulamasının cep telefonları için tekrar başlayacağı ve operatör faturasına ek taksitler, mikro kredi ve senetle telefon alma gibi yöntemlerin önüne geçilmesi için bazı çalışmalar yapılacağını gösteriyor.

Peki ne zaman cep telefonuna kredi kartıyla taksit yasağı kalkacak?

Henüz yasağın kalkacağını doğrudan işaret eden bir açıklama olmasa da bugüne kadar yapılan açıklamalarla birlikte bayram tatili dönüşü Eylül ayı içerisinde yasağın kalkacağı tahmin ediliyor. Konuyla ilgili gelişmeler oldukça sizinle paylaşmaya devam edeceğiz. Ayrıca öte yandan kredi kartıyla telefona taksit yasağının kaldırılmama ihtimali de hala var.

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0