'Çevreci' Yapay Zeka Dönemi Başladı

13
3
1
1
1
Itelligence'in yeni projeleri, yapay zeka teknolojileri ile doğayı birleştiriyor. Şirketin akıllı çevre koruma projesi, drone'lar yardımıyla ormanlardaki zararlı bitkileri tespit edip, nokta atışıyla merkeze bildirebiliyor.

Günümüzde hızla gelişen yeni teknolojilerle birlikte yapay zekanın kullanım alanları giderek artmaya ve yaygınlaşmaya başladı. Kaldı ki yakın geleceğin 10 teknolojisi arasında başı çekenlerden biri de yapay zeka. Araştırmalara göre 2021’de robotlara ve drone teknolojilerine yapılan yatırımların 218 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Dünyanın en büyük 3. telekom şirketi "NTT DATA" bünyesinde çalışmalarını sürdüren, SAP veya SAP dışı inovasyon kullanan tüm şirketler için ürün geliştiren ve Türkiye pazarına uyarlayan "itelligence"; yeni teknoloji ve trendleri yakından takip etmeye devam ediyor. Bulut platformlarda yapay zeka, IoT, blockchain ve RPA alanlarından yeni teknolojiler üzerine çalışarak iş fikirlerini ürüne dönüştürüyor.

Yapay zeka

itelligence tarafından geliştirilen "akıllı" çevre koruma projesi, drone'ların yanı sıra yapay zeka, öğrenen makineler ve büyük veri teknolojilerinin bir çıktısı olarak çevreye ve insan sağlığına yaptığı katkılarla dijitalleşmenin akıllı kullanımına iyi bir örnek oluşturuyor. Proje; çevreyi korumak amacıyla drone ve görüntü tanıma teknolojilerini kullanarak çevreye zararlı yabani otların kısa sürede tespit edilip harita üzerinden işaretlenmesine olanak sağlıyor. Dronlar ortamı fotoğrafladıktan sonra, önceden eğitilmiş ve optimize edilmiş algoritmalar görüntü verilerini otomatik olarak işliyor ve yabani otları tespit ediyor.

Doğada çıplak gözle bitki arama dönemi sona eriyor

Drone

itelligence’ın 30 yıllık deneyimiyle geliştirilen “akıllı” çevre koruma projesiyle; yapraklarının öz suyu insan cildinde ışığa karşı hassasiyet yaratıp ciddi cilt hastalıklarına neden olabilen ve yüksekliği 4,5 metreye ulaşabilen dev tavşancıl otu bitkisini drone'lar aracılığıyla tespit ederek arazilerde çıplak gözle arama yaparak kaybedilecek emek ve zaman kaybını sıfıra indiriyor. Arazinin drone'larla fotoğraflanmasını sağlayan projeyle bu fotoğraflardaki bitki örtüsünü inceleme süreci otomatize edilerek görüntü tanıma sistemiyle dev tavşancıl otunun tam konumu harita üzerinde işaretleniyor. Dev tavşancıl otunun mevcut haritası, IT tabanlı görüntü tanıma sonuçları doğrultusunda sürekli olarak güncellenirken, elde edilen bilgilerle bitkinin kontrol altında tutulması sağlanıyor.

SAP’den anlamlı ödül

İş uygulamaları alanında dünya lideri yazılım SAP’nin ekosisteminde yer alan en büyük uluslararası iş ortaklarından itelligence, “akıllı” çevre koruma projesiyle SAP’den ödül aldı. itelligence Danimarka, itelligence Innovation Technologies ve NTT DATA Japan tarafından hayata geçirilen proje, dijitalleşmenin akıllı kullanımına iyi bir örnek oluşturup “Süreç İnovasyonu” kategorisinde SAP İnovasyon Ödülü’nü kazandı.

13
3
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
13
3
1
1
1