Herkesin Kahramanı Chadwick Boseman’ın Başrolde Yer Aldığı 5 Film

181
13
7
2
1
Herkesin Kahramanı Chadwick Boseman’ın Başrolde Yer Aldığı 5 Film
Black Panther rolüyle tanıdığımız ve ne yazık ki henüz 43 yaşındayken kolon kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Chadwick Boseman’ın yer aldığı ve hepimizi etkileyen 5 filmini sizlere sunduk.

Özellikle Marvel karakteri Black Panther’deki oyunculuğuyla herkesin yakından tanıdığı ve sevdiği Chadwick Boseman’ın hayatını kaybetmesi hepimizi fazlasıyla üzdü. Yaklaşık 4 yıldır kolon kanseriyle savaşan ve bu zorlu süreçte dahi çok büyük başarılar elde eden Boseman, 43 yaşındayken bu uzun mücadelesini kaybetti. ABD ve dünyadaki pek çok siyahi insan başta olmak üzere ırkçılığa karşı duran herkesin sevdiği bir isim olan Boseman, her ne kadar Black Panther karakteriyle tanınıyor olsa da Marvel Sinematik Evreni dışında da pek çok filmde yer aldı.

Bugün sizlere Chadwick Boseman’ın yer aldığı birbirinden başarılı 5 filmi paylaşacağız. Bosaman’ı bir daha başka yapımlarda göremeyecek olsak dahi her zaman bu güzel filmlerle hafızalarımızda yer edineceğini söyleyebiliriz.

Chadwick Boseman’ın yer aldığı 5 film

21 Bridges

Polis katili bir adamın tüm şehir genelinde insan avı başlatmasının ardından bu katili yakalamaya çalışan bir dedektifi canlandıran Boseman, özellikle aksiyon ve gerilim yönü yüksek bir filmle karşımıza çıkıyor. Eleştiri puanı düşük olsa da yorumlarda genel olarak beğeni toplayan 21 Bridges, Netflix’ten izlenebilir durumda.

Get On Up: James Brown’un Hikayesi

Boseman’ın efsanevi soul müzisyeni James Brown’ı canlandırdığı filmde, müzik efsanesinin hayat hikayesi anlatılıyor. Sadece müziğiyle değil aynı zamanda felsefesiyle de büyük beğeni toplayan Brown’a muhteşem oyunculuk performansıyla Boseman hayat vermişti.

42

ABD Beyzbol Büyük Ligi’nin ilk siyahi oyuncusu Jackie Robinson’ın oyun oynadığı dönemde ten rengi nedeniyle yaşadığı zorlukları ve kariyerini anlatan film, Chadwick Boseman’ın oyunculuğuyla karşımıza çıkmıştı. Hayatı boyunca 42 numaralı formayı giyen bu efsanevi oyuncunun hikayesi, özellikle son dönemde ABD’de artan Black Lives Matter eylemlerinde yeniden gündeme geldi.

Marshall

Bir başka önemli siyahi insanın biyografisi olan Marshall, ABD Yüksek Mahkemesinin ilk siyahi üyesi Thurgood Marshall’ın NAACP avukatı olarak katıldığı bir dava için gerçekleştirdiği çabayı anlatıyor. Boseman ise yine başarılı bir oyunculukla Marshall’ı canlandırıyor.

Message from the King

Kız kardeşini öldüren katilden intikam almak isteyen bir adamın Los Angeles’taki büyük mücadelesini anlatan Message from the King, Netflix’ten izlenebilir.

Bonus: Marvel Sinematik Evreni

Chadwick Boseman’ın kariyerindeki en önemli karakterlerden biri olan Black Panther, ünlü oyuncuyu milyonlarca insanla tanıştırdı. Bu karakter sayesinde Black Panther, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame filmlerinde yer alan Boseman, ABD başta olmak üzere tüm dünyadaki siyahi insanların en çok sevdikleri kahraman olmuştu.

Bizler de Boseman’ı bu filmlerle birlikte bir kez daha anıyoruz. Bize sunduğu her güzel şey için kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz. 

181
13
7
2
1
Emoji İle Tepki Ver
181
13
7
2
1