Çin'de, 551 Milyon Yıllık 'Dünyanın En Eski Ayak İzi' Bulundu!

30
9
4
2
0
Çin'de araştırma yürüten bir grup jeolog ve paleontolog, dünya üzerinde yaşamış en eski canlı türlerinden birinin ayak izini keşfetti.

Çin'in Yangzi nehri yakınlarında gerçekleştirilen çalışmalar esnasında, Çin Bilimler Akademisi bünyesinde faaliyet gösteren Nancing Jeoloji ve Palaentoloji Enstitüsü ve Virginia Teknoloji Üniversitesi'nden bir grup bilim insanı 'dünya üzerinde bulunan en eski ayak izini' keşfetti. 541-551 milyon yıl öncesine ait olduğu saptanan ayak izinin, evrimsel süreç için önemli bir kanıt olacağı düşünülüyor.

Bulunan ayak izleri oldukça önemli çünkü şimdiye kadar Kambriyen patlamasından daha eskiye ait herhangi bir calı izine rastlanmamıştı.Tek hücreli canlı formlarından çok hücreli formlara evrimin gerçekleştiği ve ani bir canlı nüfusu patlamasının yaşandığı Kambriyen dönemi, yaklaşık 542 milyon yıl önce yaşanmıştı. Ancak bulunan ayak izleri, bu canlı türünün ne olduğunu açıklamak için yeterli bilgiyi vermiyor.

Ayak izlerinin boyutu oldukça küçük ve bahsi geçen canlının da eklembacaklılar familyasının ilkel formlarına ve atalarına ait olabileceği düşünülüyor. İki farklı yerde aynı simetrik ölçülerde rastlanan izler sayesinde, evrime dair ciddi cevaplar alınacağı da oldukça muhtemel. Araştırmada görevli bilim insanları, ayak iziyle ilgili makalelerini yayınladılar ancak konu hakkında çalışmalar yapılmaya devam edilecek.

30
9
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
30
9
4
2
0