Çin'in Plastik Atık Yasağı Dünyayı Çöplüğe Çevirebilir!

53
8
5
4
1
2017 yılında endüstriyel olmayan atıkların ülkeye giriş ve çıkışlarını yasaklayan Çin, büyük bir çöp yığınına sebep olacak.

Dünyanın birçok ülkesinde toplanan plastik atıklar Çin'e gönderilerek geri dönüşümü burada sağlanıyor. Tek kullanımlık şişeler, yoğurt kapları gibi aklınıza gelebilecek her türlü plastik atık ülkeler tarafından Çin'e teslim ediliyordu.

Endüstriyel olmayan atıkların ülkeye giriş ve çıkışını yasaklayan Çin, dünyaya zorlu günler hazırlıyor olabilir. Eskiden bu atıkları Çin'e gönderen ülkeler, şimdilik çözümü kıyı ve sınır bölgelerindeki yerleşkelerde istiflemekte buldu. Çin'in 2016 yılında 14 milyon tonluk plastik atığın geri dönüşümünü sağladığını biliyoruz. Bu hizmet olmadan 2030 yılına dek bizi bekleyen rakamlar da ilginç olacak.

Eğer Çin bu kararın arkasında durursa, 2030 yılına dek toplamda 111 milyon tonluk plastik atık geri dönüştürülememiş olacak. Bu rakamın 20.4 milyon filin ağırlığına denk olduğunu söylersek sanırız aklınızda bir şeyler canlanacaktır. Henüz tehlike kapımızda olmasa da her gün dünyadaki atık alanlar artıyor. Bakalım Çin'in verdiği karara karşın ülkeler ne gibi alternatifler üretecekler.

Kaynak : https://earther.com/chinas-plastic-waste-ban-will-create-a-huge-issue-for-t-1826991472
53
8
5
4
1
Emoji İle Tepki Ver
53
8
5
4
1