Çin, İlk Kez Paslanmaz Çeliğin Yuan Cinsinden Vadeli Satışını Gerçekleştirdi

19
5
2
0
0
Çin, çarşamba günü paslanmaz çeliğin yuan cinsinden vadeli satışına başladı. Bu da taşımacılık, çevre koruma ve sağlık endüstrisinde kullanılan malzemenin ilk defa böyle bir anlaşmaya konusu olduğu satış oldu.

Zaman zaman firmalar, belli bir süre sonra teslim edilmek üzere ancak bugünkü fiyatlar üzerinden anlaşma yapabilir. Çin, tarihinde ilk defa böyle bir vadeli satışta paslanmaz çeliği yuan cinsinden satmayı seçti. Bu malzeme pek çok alanda kullanılıyor. 

Şangay Vadeli İşlem Borsası’nda işleme çıkan bu tahviller, 2020 yılının şubat ayından eylül ayında kadar yayılıyor. Çin, borsada işlem görmek üzere sekiz tahvil yayınladı. Bu tahvillerin ortalama değeri ton başına 15.575 yuan (yaklaşık 12.400 TL) civarında oldu. 

şangay vadeli işlem borsası

Konu hakkında bir açıklama yapan Şangay Vadeli İşlem Borsası Başkanı Jiang Yan, paslanmaz çelik tahvilleri sayesinde açık, devamlı ve şeffaf bir fiyat politikasının işaret edildiğini ve endüstriyel zincirde yer alan firmaların daha etkili risk yönetimi gerçekleştirebilmesini sağlayacağını söyledi. 

Yeni tahviller ile birlikte ülkenin, paslanmaz çelik fiyatını belirleme konusundaki gücünün de artacağını belirten Jiang, ülkenin dünyadaki en büyük paslanmaz çelik üreticisi ve tüketicisi olduğunu da hatırlattı. 

Çin, son yıllarda paslanmaz çelik konusunda oldukça ciddi atılım yapıyor. 2010 yılında çelik ihracatçısı konumuna gelen ülke, 2018 yılında 26,7 milyon tonluk üretimiyle küresel paslanmaz çelik üretiminin yarıdan fazlasını gerçekleştirmeyi başarmıştı. 

Kaynak : http://www.china.org.cn/china/Off_the_Wire/2019-09/25/content_75245595.htm
19
5
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
5
2
0
0