Çinli Kaçak Milyarderin Gökdeleni, İnternetten 734 Milyon Dolara Satıldı

34
6
4
4
3
Çin’de hakkında dolandırıcılık ve rüşvet verme suçlamaları bulunan emlak milyarderi Guo Wengui’ye ait bir gökdelen, alışveriş sitesi Alibaba’da 734 milyon dolara alıcı buldu. Wengui, 2014’te ABD’ye kaçmıştı.

Çinli emlak milyarderi Guo Wengui, hakkında çıkan dolandırıcılık ve rüşvet verme iddiaları nedeniyle 2014 yılında ABD’ye kaçtı. Wengui’nin gökdeleni de dahil olmak üzere ülkede kalan mal varlıklarına 2016 yılında el konulmuştu. 

2008 yılında düzenlenen Pekin Olimpiyat Oyunları için inşa edilen ve bir ejderha başını andıran 39 katlı binanın Alibaba üzerinden yapılan açık artırmasına katılan şirket sayısı iki ile sınırlı kaldı. Fakat müzayedeyi izleyen kişi sayısı 150 binin üzerinde oldu. 

Kaçak Milyarder: Gökdelenim en az 10 kat değerli

kaçak-milyarderin-gökdelençin

Şu anda IBM’in Pekin ofisi olarak kullanılan binayı satın alan ise Yucheng Zhiye adlı inşaat firması oldu. İnternet sitesinde binanın satışa çıktığı rakamın, gerçek değerinin %40’ına tekabül ettiği söylense de Guo, binasının 10 kat daha değerli olduğunu söylüyor. 

Pekin Olimpiyat Oyunları için inşa edilen meşhur kuş yuvası stadının yanında bulunan bina, Pangu Plaza’nın da bir parçası. Ejderha şeklinin gövde ve kuyruğunu oluşturan diğer 4 binada ise yedi yıldızlı otel gibi tesisler var. O yapılar bu açık arttırmaya dahil edilmedi. 

50 yaşındaki Guo Wengui, ülkenin yönetiminde bulunan Komünist Parti ile ters düştükten sonra siyasi aktivist haline gelmişti. Wengui daha önce ülkede büyük bir servet kazanmış ve Pekin Zenith Holding’den elde ettiği kazançla ülkenin en zengin 100 kişisi arasına girmişti.

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-49432297
34
6
4
4
3
Emoji İle Tepki Ver
34
6
4
4
3