• Tüm Verilerin Silinmesine Neden Olan iPhone Özelliği!
18
7
5
4
2
Akıllı telefonlarımız tahmin edeceğiniz üzere bir dolu özellik ile donanmış halde elimize geliyor. Ancak öyle özellikler var ki, telefonumuz her an elimizde olmasına karşı onlardan bir haber yaşıyoruz. Bu noktada sizlere birazdan bahsedeceğimiz tehlikeli iPhone özelliği de bunlardan bir tanesi.

Gün içerisinde sürekli elimizde olan akıllı telefonlarımızı, bazılarımız sadece belirli amaçlar için kullanıyor. Bunların dışında kalan kullanışlı veya tehlikeli özellikler ise çoğu kişinin dikkatini bile çekmiyor. Bu noktada birçok kişinin bilmediği tehlikeli bir iPhone özelliği mevcut. Özellik tahmin edersiniz ki ilk bakışta korkutucu görünüyor çünkü hiç birimiz bilgimiz dışında bir özelliğin silinmiş olmasından hoşlanmayız.

Özellik şu şekilde çalışıyor: iPhone cihazınızın ekranına eğer şifre koyduysanız ve bu şifreyi girerken 10 yanlış kombinasyon oluşturduysanız, cihazınız kendini güvene almak amacıyla tüm verilerinizi bir çırpıda silebiliyor. Ancak bu yanlış girişler her zaman kötü niyetli bir kişinin habercisi olamayabilir. Telefonunuzu ele geçiren bir miniğin de aynı şekilde sürekli yanlış kombinasyonlarda bulunması çok muhtemel.

Özellik aslına bakarsanız siz açmadığınız sürece, cihazın otomatik olarak kapalı tutmasına tabi kalıyor. Yani özellikle siz bunu istemediyseniz, gerilmenize gerek yok. Ancak eğer “Ayarlar->ID ve Şifre->Verileri Sil” seçeneğine daha önce dokunduysanız ve üç saat içerisinde 10’u aşkın yanlış denemede bulunduysanız, telefonunuzdaki tüm verilere veda etmeniz gerekebilir.

Neden 3 saat?” diyecek olursanız, şu şekilde açıklayalım: 5 başarısız denemeden sonra iOS tekrar deneme için 1 dakikalık süre sınırları koyar. Bu süre zarfında yapabileceğiniz tek şey acil durum numaralarını aramaktır. 6. Denemeden sonra bu süre 5 dakika olur ve 7. Denemeden sonra 15 dakika olarak kalır. Bu zaman aşımları hesaplandığında 10 yanlış şifreyi ancak 3 saati aşkın sürede tamamlayabilirsiniz.

Dolayısıyla teoride korkunç görünen bu “veri silme” durumu hemen yapabileceğiniz bir işlem değildir. Bu noktada eğer telefonunuzu sadece siz kullanıyorsanız ve başkasının eline geçmesi sizi huzursuz edecekse, özelliği aktif edebilirsiniz. Ancak telefonunuza herhangi bir çocuk erişebilecek durumdaysa, özellik sizin için hoş şeylere vesile olmayacaktır.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/iphone-security-failed-passcode-attempts-2018-6?utm_source=feedly&utm_medium=referral
18
7
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
18
7
5
4
2