CS:GO'da Hiçbir Ek Yazılıma İhtiyaç Duymayan Bir Wallhack Keşfedildi

115
38
10
9
9
CS:GO son derece popüler bir oyun ve bu kadar popüler olunca hilecilerden kaçmak epey zor oluyor. Bir CS:GO oyuncusu, oyunun gölgelendirici önbelleğindeki bir hata ile hiçbir ek yazılım kullanmadan wallhack kullanılabileceğini ortaya çıkardı.

Çevrimiçi oyunlardaki en sinir bozucu hilelerin başında ‘wallhack’ gelir. Rakiplerin duvar, kaya gibi engellerin arkasında dahi apaçık görülebilmesini sağlayan bu hile, kazanmak için hile yapmaktan başka çaresi olmayan yeteneksiz oyuncuların en büyük yardımcılarından.

Hileciler, wallhack gibi çeşitli hileleri elde etmek için yasa dışı yazılım satışları gerçekleştiren web sitelerini ziyaret ediyorlar ve tek seferlik ödemeler ya da aylık abonelik sistemleriyle yegane silahları olan hilelerine kavuşuyorlar. Peki CS:GO’da hile yapmak için hiçbir ek yazılıma ihtiyacınız olmadığını söylesek? En azından kısa bir süre önceye kadar durum böyleydi.

walhack

DepoSit adlı YouTube kanalı, hileyi bir ‘yasal wallhack’ olarak nitelendiriyor. Söz konusu hileyi ilk kez 2019’da keşfettiğini belirten oyuncu, aradan bir yıla yakın bir süre geçtikten sonra hileyi tekrar denediğini ve başarılı olduğunu, yeni Valve’ın aradan geçen sürede bu hileyi mümkün kılan açığı kapatmadığını ifade ediyor.

Motherboard, söz konusu hileyi bizzat denediğini ve işe yaradığını onayladığını bildirdi. Ayrıca YouTuber Gabe Follower, Twitter üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda hilenin nasıl kullanılabileceğini ve nasıl var olduğunu da adım adım açıkladı. Ancak Gabe, bunu gerçekleştirmeden önce durumu Valve’a bildirdi ve Valve, oyundaki açığı giderdi.

wall hack

Gabe’in açıklamasına göre hile, gölgelendirici önbelleğindeki bir hatadan kaynaklanıyor ve komut penceresine bir kod girdikten sonra küçük bir ayar değişikliği, oyun dosyalarının bütünlüğünü bozarak hileyi mümkün kılıyor. Üstelik söz konusu hilenin bir başka Valve oyunu olan Team Fortress 2’de de kullanılabildiği, 2011 tarihli bir video ile ortaya çıktı.

CS:GO'daki legal wallhack'in videosu

Kaynak : https://www.vice.com/en_us/article/935gn7/counter-strike-cheat-players-see-through-walls
115
38
10
9
9
Emoji İle Tepki Ver
115
38
10
9
9