Çukur Dizisine Bir Sahnesi Yüzünden Suç Duyurusunda Bulunuldu

75
22
13
3
2
Son dönemlerin popüler Türk dizilerinden "Çukur" hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Bir avukat, dizinin son bölümünde yer alan bir sahnenin avukatlık mesleğinin itibarsızlaştırıldığını söyleyerek Çukur dizisinden şikayetçi oldu.

Türkiye'deki dizi sektörü çoğu zaman kamuoyu tarafından tartışılmış ve hatta bu tartışmalar kimi zaman adli makamlara bile ulaşmıştır. Şimdi ise son dönemlerin popüler dizilerinden Çukur, 29 Ekim Salı günü yayınlanan son bölümündeki bir sahne nedeniyle mahkemelik oldu. Funda Sadıkahmet Alp isimli bir avukat, dizinin son bölümünde yer alan bir avukata yönelik sahne nedeniyle dizi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avukat, Çukur isimli dizinin avukatlık mesleğini itibarsızlaştırdığını belirtti. Avukat Alp, dizinin hakaret ve halkı kanunlara uymamaya tahrik etme suçlarını işlediğini belirterek konuyla ilgili olarak kamu davası açılması gerektiğini ifade etti. Dizi ekibinden ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

Çukur

Avukat Funda Sadıkahmet Alp'in böyle bir suç duyurusunda bulunmasına neden olan sahnede ise bir avukata şiddet eğilimi gösteriliyor, avukat baskı altına alınmaya çalışılıyor ve tehdit edilerek kötü muamele ediliyor. Avukat bu sahnenin, mesleğin onur ve şerefini ayaklar altına aldığını belirtiyor. Avukat, suç duyurusunda bu durumu şöyle izah ediyor;

Maalesef akıllarda kalan, avukatlara istediğini yaptırabilecek bir güç gösterisi ve hatta hukuksuz işlere teşvik etmeye çalışma, avukatın yakasından tutup tehdit etmek olmuştur. Hak arama mücadelemizi avukatlar olarak kanunlar çerçevesinde tüm zorluklara rağmen verirken bu denli itibarsızlaştırılmanın haklı bir açıklaması olamayacağı gibi kabul de edilemez.

Avukatlık mesleği

Avukat, birçok avukatın gerçek hayatta bu tarz hakaret ve tehditlere maruz kaldığı, hatta kimi zaman alınan davalar nedeniyle öldürüldüğünü ve gazetelerin üçüncü sayfasına konu olduğunu söylüyor. Ayrıca avukata göre bu dizi avukatlık mesleğinin yanı sıra genç izleyicileri de olumsuz olarak etkiliyor. Avukatın suç duyurusunda yer alan bu konudaki açıklamaları ise şu şekilde;

Avukat rolündeki kişinin ise hiçbir tepki vermeyerek ve susarak bu baskıya boyun eğdiği aktarılarak seyircinin gözünde normalleştirilen bu hususlar, açıkça suç teşkil etmektedir. Özellikle genç izleyici kitlesine sahip Çukur isimli dizi, gençlere kötü örnek olmakta ve maalesef şahsımın da dahil olduğu avukatlık mesleğinin, bu sahne ile zedelenmesine ve itibarsızlaşmasına neden olmaktadır. Gelecek nesilleri olumsuz etkileyen bu dizide avukatlık mesleğine alenen hakaret edilmekte ve aşağılanmaktadır.

Çukur isimli dizi ile ilgili yayınlanan bu olay, savcılığa intikal etmiş durumda. Eğer avukatın suç duyurusunu inceleyen savcılık makamı, bu dizideki sahnede bir suç unsuru görürse, davanın açılmasına karar verecek. Anlaşılan o ki söz konusu dizinin başı, ilerleyen dönemlerde bu konuyla ilgili olarak bir hayli ağrıyacak.

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/cukur-dizisine-suc-duyurusu-avukatlik-meslegi-itibarsizlastiriliyor,846163
75
22
13
3
2
Emoji İle Tepki Ver
75
22
13
3
2