Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sosyal Medyayı 'Yalan Terörü' ve 'Tehdit' Olarak Görüyor

439
80
44
2
1
Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medya ile ilgili neler düşündüğünü yazdı. Hürriyet'te yer alan habere göre Erdoğan, yalan haber servis edilmesini "yalan terörü" olarak nitelendiriyor. Cumhurbaşkanlığı, sosyal medyayı bir tehdit olarak görüyor.

Gazetecilik sektörünün önemli isimlerinden bir tanesi olan Abdulkadir Selvi, bugün çok ilginç bir konuyu gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gerçekleştirdiği gezi sırasında soru cevap yapma imkanı yakaladıklarını söyleyen Selvi, Erdoğan'ın sosyal medya konusunu çok önemsediğini, hatta bu meseleyi bir tehdit olarak gördüğünü açıkladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyada sıklıkla karşılaştığımız yalan haberleri, doğrudan "yalan terörü" olarak nitelendiriyor. Bu konuyla ilgili geniş kapsamlı bir çalışma sürdürdüklerini söyleyen Erdoğan, sosyal medyanın bu konuda denetim altına alınabilmesi için yeni düzenlemelerin yolda olduğunun sinyalini de vermiş durumda.

Yapılacak düzenlemeler, platform bazında olacak

Sosyal medya

Abdulkadir Selvi'ye göre hükümet, sosyal medyayı rejim için de tehdit olarak görüyor. Hatta İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bu meselenin "beşinci kol faaliyeti", yani başka bir ülke adına yalan haber yapmak, kaos yaratmak olduğunu söylüyor. Bu noktada yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Fahrettin Altun, platformlar bazında düzenleme gerektiğini ifade etmiş. "ABD’de yabancı devletler tarafından fonlanan medya kuruluşları, altı ayda bir ABD makamlarına çalışmaları hakkında detaylı bilgi vermek durumundadır." sözü, bunun en net göstergesi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından yapılan açıklamalar, Türkiye'nin çokça tartıştığı meselelerden bir tanesi olan sosyal medya yasasının hayatımıza neler katacağını gözler önüne seriyor. Anlaşılan o ki hükümet, özellikle de yurt dışı merkezli sosyal medya platformlarını sıkı sıkıya denetleyebileceği bir düzenleme yapmak istiyor.

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/abdulkadir-selvi/sosyal-medya-duzenlemesi-ne-getiriyor-41858382
439
80
44
2
1
Emoji İle Tepki Ver
439
80
44
2
1